01 / 05 / 2024

Kale, Topkapı'daki Man arsasına otel rezidans, ofis yapacak

Kale, Topkapı'daki Man arsasına otel rezidans, ofis yapacak

Kale Kilit Grubu, 20 milyon liralık yatırımla Beylikdüzü Gürpınar'da yapımını tamamladığı Kale Özgür Evler projesiyle konut sektörüne adım attı



136 konutluk projeyi maket üzerinden değil tamamlanmış, yerleşime hazır olarak satışa çıkardıklarını belirten Kale Kilit ve Kale Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Sema Gürün, "Önümüzdeki dönemde çok daha büyük projelere imza atacağız. Sırada Topkapı'daki araziye yapılacak 100 milyon dolarlık konut, alışveriş merkezi ve otel projemiz var" dedi. İstanbul'da büyüklükleri 10 dönüm ile 150 dönüm arasından değişen 5 arsaları bulunduğunu belirten Gürün, "Topkapı, Çobançeşme, Avcılar, Beylikdüzü ve Güzelce'deki bu arsaların toplam büyüklüğü 400 dönüm civarında. Topkapı'daki arazimiz de MAN fabrikası ve yanındaki arazilerden olaşan 35 dönümlük bir alan. Topkapı İstanbul'un yeni gözde yerleşim bölgelerinden birisi olacak. O bölgedeki arazimizi değerlendirmek istiyoruz. Bölgeye konut, alışveriş merkezi ofis ve bir otelden oluşan karma bir proje yapacağız. İnşaat 2010'dan sonra başlayacak" dedi.
Kale `GYO' kurulacak
Gürün, diğer araziler için de araştırma, değerleme ve ekspertiz çalışmalarının yapıldığını ve önce hangisinde proje yapılacağına gelen raporlar doğrultusunda karar verileceğini belirtti. Tüm projeler için Kale Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı adında bir şirket kurmayı planladıklarını da dile getiren Gürün, "2012 yılında Kale Kilit'in Güngören'de yer alan ve yaklaşık 10 dönüm büyüklüğe sahip fabrikasını da Çerkezköy'e taşımayı planlıyoruz" diye devam etti.
40 milyon TL satış geliri
33 bin metrekare brüt inşaat alanı üzerine 2 blok 136 daireden oluşan Kale Özgür Evler projesinde 40 milyon TL satış geliri hedeflediklerini kaydeden Kale Yapı Emlak Portföy Yöneticisi Oğuz Avkan da şunları söyledi: "Beş farklı daire tipinin yer aldığı projede daire büyüklükleri 124 metrekare ile 300 metrekare arasında değişiyor. Ortalama metrekare fiyatları 1300 TL olan projede fiyatlar 167 bin TL'den başlayıp 510 bin TL'ye çıkıyor."
Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kıymetli arsaları topladı, inşaata girdi

Kilitleriyle tanınan Kale Grubu, İstanbul'un kıymetli bölgelerinde topladığı arsaları değerlendirmek için inşaat sektörüne adım attı.

Grup şirketi Kale İnşaat, ilk işi olan Beylikdüzü'ndeki 136 konutlu Özgür Evler'i bitirip taşınmaya hazır hale getirdikten sonra satışa çıkardı. Kale Kilit Yönetim Kurulu Üyesi Sema Gürün, Özgür Evler'den sonra ikinci işlerinin Topkapı projesini hayata geçirmek olacağını söyledi. Şirket, Topkapı'daki MAN fabrikası olarak bilinen 35 dönümlük arazide 100 milyon dolarlık bir yatırımla alışveriş merkezi, otel, rezidans ve ofislerden oluşan karma bir projeyi hayata geçirecek. Çobançeşme, Güzelce ve Avcılar'da toplam 400 dönüme yakın arsaya sahip olan grup, buralara konut, ofis ve rezidans yapacak. İstanbul'daki tüm arsalarında inşaat başlatmak için proje hazırlattıklarını bildiren Gürün, Güngören'deki fabrikayı Çerkezköy'e taşıyacaklarını açıkladı. Çerkezköy'de 380 dönümlük bir arazi satın alan grup, Güngören'deki 10 dönümlük fabrika arazisini de konut ve rezidans yapımı için kullanacak. 2000 yılında Güngören'deki fabrikayı taşımak için Beylikdüzü'nden 150 dönüm arazi alan şirket, konut alanı içinde kalan bu arsaya da konut yapacak. 56 yıllık tecrübelerini inşaata taşıyacaklarını vurgulayan Sema Gürün, "Halkın kolay ulaşabildiği, sağlam ve kaliteli konutlar yapacağız. Özgür Evleri, maketten değil bitirip satarak farkımızı gösterdik. Krize rağmen maketten satış yapmayıp kendi paramızla inşaatı bitirdik. İçi ve dışı sağlam evler yaptık." diye konuştu. 8'er katlı iki blokun yer aldığı Özgür Evler'in her bir katında en küçüğü 2 oda bir salondan oluşan 8 daire yer alıyor. 2 artı 1 ile 6 artı 1 arasında 5 farklı genişlikteki dairelerde çelik kapı, kilit ve yangın kapılarında Kale marka ürünler kullanıldı. Anlaşmalı bankalar bir yıl için yüzde 0,12'den başlayan maliyetle kredi veriyor.
Zaman


Geri Dön