Genel

Kalkınma ve Ulaştırma bakanlıkları ulaşım ağı belirlemek için çalışıyor!

AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre Kalkınma ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıkları, ulaşımdaki ana koridorları ve gelecek yıllarda oluşturulmak istenilen ulaşım ağını belirlemek için çalışma yapıyor.

Kalkınma ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıkları, ulaşımdaki ana koridorları ve gelecek yıllarda oluşturulmak istenilen ulaşım ağını belirlemek için çalışma yapıyor.


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türkiye'nin ulaşım alanında doğu, batı, kuzey ve güney ana akslarının nasıl oluşacağını ele aldıklarını söyledi.


Yılmaz, kara, deniz, hava, demiryollarını bir bütünlük içinde, ulaştırmanın geleceğini tartıştıklarını anlattı.


Noktasal, fizibilite değerlendirmenin ötesinde, bu şekilde genel resmin olması gerektiğini belirten Yılmaz,  "Buna göre önceliklendirerek, yürümemiz gerekiyor. Biz de zaten öyle yapıyoruz" dedi.


Yılmaz, ulaşımda ana koridorların nerede olması, bunların bir network, ağ olarak nasıl bütünleşmesi gerektiğini değerlendirdiklerini kaydetti.


"Projeleri, büyük resmin parçası olarak görelim" 


Bir ulaşım ağının ortaya çıkacağına işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:


"Belli bir teklif geldiğinde sadece bir kesimde proje olarak görüyorsunuz. Öyle görmeyelim diyoruz. Bir büyük resmin parçası olarak bu projeleri görelim ve öyle değerlendirip, önceliklendirelim. Trafiğe, bölgesel kalkınma perspektifimize de bakalım. Türkiye'de 5,10, 20 yıl sonra nasıl bir ağ istiyoruz, buna göre şimdiden adımlarımızı önceliklendirelim istiyoruz."


"Havayollarında yolcu sayısı arttı" 


Havayollarında, geçmişe göre yolcu sayısının arttığına işaret eden Yılmaz, geçmişte yapılan ve boş kalan küçük havalimanları bulunduğunu,  bugün öyle bir sorun kalmadığını söyledi.  Yılmaz, "Türkiye bunu aştı. Belli bir kriter konuldu, belli kilometre mesafede, tüm toplumun erişimini sağlayacak network oluşturma anlayışı getirildi. Onun dışında kalan bir kaç ilimiz var, onları da yaptığımız zaman Türkiye o anlamda havayolu altyapısını tamamlamış olur" dedi.


Artık en ücra illerde bile, on binlerce kişinin seyahat edebildiğini dile getiren Yılmaz, bunu bütün ülkeye belli standart olarak yaydıklarını kaydetti.


Yılmaz, ayrıca uygun yerlerde bölgesel havalimanları oluşturduklarına işaret ederek,  bunlardan birinin Zafer Havaalanı, diğerinin de Çukurova bölgesinde yaptıkları olduğunu anlattı.


AA