Sektörel

Kamil Güleç, Kastamonu'da 43 çocuk için 5 villa yaptırdı!

Başbakan Erdoğan 5 yıl önce Karabük'ün Bulak köyündeki çocuk yuvasının iyileştirilmesi için işadamlarına çağrı yaptı

Başbakan Erdoğan 5 yıl önce Karabük'ün Bulak köyündeki çocuk yuvasının iyileştirilmesi için işadamlarına çağrı yaptı. Bu çağrıya kulak veren işadamı Kamil Güleç, 43 çocuk için 5 villa yaptırdı

Başbakan Erdoğan, 2005'te Karabük'ü ziyareti sırasında Bulak köyündeki Bulak Çocuk Yuvası'nı da ziyaret etti ve Karabüklü işadamlarından, yuvanın şartlarını iyileştirmek için destek istedi. Kendisi de Bulak ilçesinden olan, demir- çelik şirketi sahibi Kamil Güleç bu talebe karşılık 6-12 yaş grubundan çocukların barınacağı 5 adet tripleks villa yaptırıp SHÇEK'e bağışladı. 15'i kız 43 çocuk geçen yıl kasım ayında hizmete giren ve Güleç Sevgi Evleri adı verilen 3 katlı villalara yerleştirildi. İşadamı Kamil Güleç önceki gün, Güleç Sevgi Evleri'nde kalan çocukları ziyaret etti. Eşi Sezer Güleç ile birlikte çocuklarla oyun oynayan Kamil Güleç, öğrencilerin dersleri ile ilgilendi. Çocuklar Güleç'e "Kamil Baba sen bizim her şeyimizsin" diye tezahürat yaptı. Kamil Güleç, Bulak Çocuk Yuvası'nın fiziki şartlarının çağdaş barınma imkânlarından uzak olduğunu belirterek, "Bu durum, hem çocukların yaşam tarzlarına hem de eğitimlerine olumsuz etki yapıyordu. Çocukların Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun yeni projesi olan sevgi evlerinde daha mutlu yaşayacaklarını gördük" dedi. Çocukların önce SHÇEK'e sonra da Güleç Ailesi'ne emanet olduğunu belirten Kamil Güleç, "Onları topluma faydalı birer birey olarak yetiştirmek ve kazandırmak hepimizin görevidir. Bunun için fırsat buldukça ziyaret edip, onlarla ilgileniyoruz" diye konuştu.

"TORUNLARIMLA AYNI"
Güleç Sevgi Evleri Yaşatma ve Koruma Derneği kurduklarını belirten Güleç, "Derneğin görevi para toplamak, yardım almak değil. Dernek üyeleri doktor, memur ve gönüllü öğretmenlerden oluşuyor. Gönüllü öğretmenlerimiz, okula giden çocuklarımızın sınıf öğretmenleri ile diyaloga geçip, çocuklara eksik oldukları konularda takviye dersler veriyor. Doktorlarımız ise sağlık sorunları ile yakından ilgileniyor. Ben torunlarıma nasıl imkân sağlıyorsam benzer imkânları Güleç Sevgi Evleri'ndeki çocuklarımıza da sağlıyoruz. Her şeyi devletten beklememek gerek" dedi. Güleç, ilköğretim okuluna giden öğrenciler olduğunu, okuyup üniversiteye giderlerse onlara burs vereceğini de sözlerine ekledi.

80 ülkeye demir-çelik ihraç ediyor
1946'da Karabük'ün Bulak köyünde, Karabük Demir Çelik Fabrikası'nda çalışan bir işçinin en büyük çocuğu olarak dünyaya gelen Kamil Güleç 1977'de Çağ Çelik Demir ve Çelik Endüstri A.Ş. firmasını kurdu. Halen 80 ülkeye demir-çelik ürünleri ihraç eden firmanın yönetim kurulu başkanlığını sürdürüyor. Aynı zamanda KARDEMİR A.Ş.'nin kurucu üyesi ve yönetim kurulu başkan vekili olan Güleç 2 çocuk ve 5 torun sahibi.
Sabah/Ali Faik Atay