28 / 04 / 2024

Kamil Özçoban: AVM'ler elini taşın altına koysun!

Kamil Özçoban: AVM'ler elini taşın altına koysun!

Perakende Güneşi Ödül sahiplerinin bir araya geldiği toplantıda PBG Başkanı Kamil Özçoban, 'AVM'ler elini taşın altına koysun, merkezlerdeki sosyal aktivite tesisleri ücretsiz olsun' önerisinde bulundu



PERAKENDE sektörünün en prestijli ödüllerinden 'Perakende Güneşi Ödülleri'nin bu yılki sahiplerinin bir araya geldiği toplantıda sektör masaya yatırıldı. Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görülen Park Bravo Group Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Özçoban, perakende sektörünün özel hayata katkı yapması gerektiğine dikkat çekerek, 'Sağlıklı, görgülü bir nesil için herkesin bu katkıyı sağlaması gerekiyor. Alışveriş merkezlerinde (AVM) kar pistleri, akvaryumlar gibi çok güzel yatırımlar var. Ancak bunların girişi paralı. Bence bunlar parasız olmaı. Alışveriş merkezleri, bunu bir sosyal sorumluluk projesi gibi düşünmeli. Hatta çevre okulların ücretsiz olarak faydalanabileceği yüzme havuzları, tenis kortları yapılmalı' diye konuştu. Bu düşüncelerini Torunlar Şirketler Grubu Başkanı Aziz Torun ile paylaştığını, Torun'un da 'yapalım' dediğini anlatan Özçoban, 'Biz de her türlü katkıyı sağlamaya hazırız' diye ekledi.

2011'de sektör büyür
KAMİL Özçoban, 2011'de pazarın yüzde 10-15 büyümesini beklediklerini, Park Bravo için de yüzde 10 büyüme hedeflediklerini belirtirken, YKM Genel Müdürü Jaklin Güner yüzde 18, Stefenal Genel Müdürü Füsun Çevikel yüzde 20, BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç yüzde 23-24'lük büyüme hedeflediklerini söyledi. İstinyePark Genel Müdürü Hakan Kurt ise ziyaretçi sayısını yüzde 10-11, ciroyu da yüzde 20-22 artırmayı planladıklarını ifade etti.
Akşam/Şenay BÜYÜKKÖŞDERE


Geri Dön