Kent Haberleri

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023'e çekilecek

Verilen son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi tam 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023'e çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Paylaşılan detaylara göre, Cumhurbaşkanı'na başvuru süresini ve ilk taksit ödeme süresini bir ay uzatma yetkisi veriliyordu. İşte kamu borçlarına yapılandırma ile ilgili son dakika detayları...

 

Paylaşılan detaylara göre, Cumhurbaşkanı'na başvuru süresini ve ilk taksit ödeme süresini bir ay uzatma yetkisi veriliyordu. İşte kamu borçlarına yapılandırma ile ilgili son dakika detayları...

NTV'de yer alan habere göre, yapılandırma yasası 13 Mart tarihinde yürürlüğe girmişti. Verilen detaylara göre, devlete olan birçok başlıktaki borç da yapılandırmaya girdi.

Paylaşılan detaylara göre, Cumhurbaşkanı'na başvuru süresini ve ilk taksit ödeme süresini bir ay uzatma yetkisi veriliyordu.

Konu ile ilgili olarak edinilen son dakika bilgilerine göre, Haziran ayı sonuna kadar yapılandırmada başvuru süresini uzatmak için bir çalışma yapılıyor. Böylece söz konusu yapılandırmada başvuru süresi de haziran ayı sonuna kadar uzatılacak.

Yapılandırma kapsamında bugüne kadar toplamda 3 milyon 279 bin mükellef, 180 milyar liralık borç yapılandırdı.

PEŞİN YA DA TAKSİTLE ÖDENEBİLİYOR

Paylaşılan detaylara göre, söz konusu bu kanun kapsamında yapılandırılan borçlar peşin ya da taksitlerle ödenebiliyor. Söz konusu peşin ödemeler ile ilk taksit ödemelerinin 30 Haziran 2023 tarihine kadar yapılması gerekiyor.

HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

Yine verilen detaylara göre, tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde bulunmayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında bulunuyor.

Yine verilen bilgilere göre, belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dâhil olacak şekilde tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları da yapılandırılabilecek.

Emekli Temmuz 2023 zammında yeni tablo ortaya çıktı! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklileri hemen bu hesaplamalara bakın

Tapusu olanlar için resmen geri sayım başladı! Bunu yapmayanlar misliyle ceza ödemek zorunda kalabilir!

Aile Destek Programında hesaplara tek tek 1.100 TL ve 1.250 TL yatırılacak! Mayıs 2023 paralarını sakın kaçırmayın!