Ekonomi

Kamu çalışanları dikkat! Eski izinlerinizi kullanabileceksiniz! Yeni dönem başladı!

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelleri ilgilendiren yıllık izinler ile ilgili yeni dönem başladı. İşte detaylar... Eskiye dönük kullanılmayan izinler yeni düzenleme ile kullanılabilecek

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanları yakından ilgilendiren yıllık izinler ile ilgili  yeni düzenleme başladı. Eskiye dönük kullanılmayan izinler yeni düzenleme ile kullanılabilecek. İşte detaylar...

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların heyecanla beklediği yeni düzenleme sonunda yürürlüğe girdi. 
Kamuda çalışan personellerin yıllık izinlerinde yeni düzenlemeye gidildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte büyük ölçekli bilgi işlem birimlerindeki sözleşmeli bilişim personelinin, çalıştığı dönem içerisindeki kullanmadığı yıllık izinlerle ilgili düzenlemeye gidildi. Buna göre personellere, sözleşmelerinin devam etmesi halinde , eski izinleri kullanma hakkı tanındı.

Kamuda çalışan çok sayıda personeli ilgilendiren yıllık izin kararı yürürlüğe girdi.  Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, büyük ölçekli bilgi işlem birimlerinde çalışan sözleşmeli bilişim personeline, kullanmadığı izinleri kullanma hakkı verildi.

Alınan karara göre Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar kullanılmayan izinlerini bir sonraki sözleşme dönemine aktarabilecek...

YENİ UYGULAMA BAŞLADI

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına  yönelik Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

KAMUDA ÇALIŞAN PERSONELLERİN YILLIK İZİN SÜRELERİ NE KADAR?

Kamuda çalışan memurlar 1 yıldan 10 yıla kadar çalışmış ise yıllık izin süresi 20 gündür. 10 yıldan fazla çalışıyorlarsa yıllık izin süreleri 30 gün olarak belirlenir.

Aynı zamanda bazı zorunlu durumlarda yıllık izinlere 2 gün giriş ve 2 gün çıkış olmak üzere toplam 4 gün izin eklenebilir. Memurların izin sürelerini ne zaman kullanacakları amirleri tarafından belirlenir. Denetim otoritesi uygun gördüğü durumlarda toplam yıllık izin süresi verebilir. Ayrıca bu izinler ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. Önceki yıllardan kullanılmayan izinler varsa bu izin süreleri azaltılır.

Öğretmen olarak çalışan memurların yıllık izinleri yaz tatili ve dinlenme tatilidir. Bunların dışında yıllık izin hakları yoktur. Aynı zamanda radyoaktif ışınlara maruz kalan memurlara yıllık izinlerine ek olarak bir aylık sağlık izni de verilmektedir.

Yargıtay milyonlarca çalışanı ilgilendiren o karara imza attı! Yıllık izinlere ne olacak?

Yıllık izin sezonu açıldı. Yıllık izinden hangi günler düşüyor. Hangi günler yıllık izine dahil değil?

Yıllık izne çıkacaklar dikkat! Milyonlarca çalışana büyük müjde geldi! Bunu yapana 4 bin 173 lira...