28 / 04 / 2024

Kamu ihaleleri ile ilgili yönetmelik değişti! Elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımında son dakika!

Kamu ihaleleri ile ilgili yönetmelik değişti! Elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımında son dakika!

Kamu İhale Kurumu (KİK), elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımı yönetmeliklerinde değişikliğe gitti.



Resmi Gazete'de Kamu İhale Kurumunun Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlanarak yürürlüğe girdi.

BU ÖDEMELERDE YABANCI PARA KULLANILABİLECEK!

Sağlık Bakanlığı'nın hava ambulansı kiralanması, aşı, antiserum ve antidot alımı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından enerji arz güvenliği kapsamında hidroelektrik santralleri yapımında ihtiyaç duyulan elektromekanik teçhizat alımı ile sel ve taşkın koruma için ihtiyaç duyulan treyler çekicisi alımına yönelik gerçekleştirilecek ihalelerde Hazine ve Maliye Bakanlığının uygun görüşü alınması şartıyla, tekliflerin yabancı para birimleri cinsinden verilebilmesi ve sözleşme konusu işin ödemelerinde yabancı para birimlerinin kullanılabilmesi artık mümkün olacak.

KAMU İHALE TEBLİĞİ!

Kamu İhale Kanunu'nda belirtilen eşik değerler ve parasal limitler geçtiğimi sene Kasım Ayında yüzde 97,72 artırılarak güncellenmişti. Kamu İhale Kurumu tarafından hazırlanan Kamu İhale Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  Buna göre, Kamu İhale Kanunu'nda belirtilen eşik değerler ve parasal limitler, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Aralık 2022 dönemi Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık değişim oranında (yüzde 97,72) artırılarak güncellendi. Tebliğ, 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girmişti.

Kamu İhale Kurumu memur alımı! Detaylar ve başvuru linki burada!

Kamu İhale Kurumu için sözleşmeli personel alımı! Alınacak 18 kişi için kadro detayları!

Kamu İhale Genel Tebliğinde Değişiklik 2022!

Geri Dön