Kent Haberleri

Kamu işçilerinin ikramiye tarihleri tek tek açıklandı! Resmi Gazete'de yayımlandı: 28 Haziran ve 18 Aralık! 

Kamu işçilerine ödenecek ikramiye tarihleri merak ediliyordu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; kamu işçilerinin ikramiye tarihleri tek tek açıklandı. Peki kamu işçilerinin ikramiyeleri ne zaman verilecek?  Kamu işçileri ikramiye alacakları tarihi dört gözle beklerken, o tarihler tek tek açıklandı

Kamu işçilerine ödenecek ikramiye tarihleri merakla sık sık araştırılıyordu. Kamu işçileri ikramiye alacakları tarihi dört gözle beklerken, o tarihler tek tek açıklandı. 

4/7/1956 Tarihli ve 6772 Sayılı Kanun Kapsamına Giren Kurumlarda Çalışan İşçilere, 2023 Yılında Verilecek İlave Tediyenin Sürelerinin Belirlenmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 7316) bugünkü 32223 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kamu işçilerinin ikramiye tarihleri tek tek açıklandı! Resmi Gazete'de yayımlandı: 28 Haziran ve 18 Aralık! 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı kararı ile 6772 sayılı kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere 2023 yılında verilecek ilave tediye sürelerinin belirlenmesi hakkındaki kararın yayımlanması ile tarihler tek tek belli oldu. 

KAMU İŞÇİLERİ İKRMAİYELERİ BU TARİHTE VERİLECEK

Söz konusu karara göre, kamu işçilerine 2023 yılında verilecek ikramiyenin ilk yarısı 23 Haziran, 2. yarısı 18 Aralık tarihinde ödenecek. 

Kararda, konu ile ilgili "4/7/1956 tarihli ve 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere anılan Kanunun 3. maddesine göre; 2023 yılında verilecek ilave tediyenin birinci yarısının 23/6/2023 diğer yarısının ise 18/12/2023 tarihinde ödenmesine; mezkur Kanunun 3. ve 4. maddeleri gereğince karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Kamu işçilerinin ikramiye tarihleri tek tek açıklandı! Resmi Gazete'de yayımlandı: 28 Haziran ve 18 Aralık!

TEDİYE ÖDEMESİ NEDİR? 

Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve kurumlar ve Belediyelerde işçi statüsünde çalışan personellere, ücret sistemlerine bakılmadan, her sene için bir aylık tutarında devlet tarafından ödeme yapılıyor. Bunun ismi tediye, ikramiye olarak geçiyor. 

Kadroya geçen taşeron çalışanlar da bu ikramiyeden faydalanabiliyor. 

Kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin toplu sözleşme görüşmelerinde de zam oranı geçtiğimiz aylarda netleşmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin toplu sözleşme konusuna ilişkin açıklamasında "Ülkemin menfaatlerini ve vicdanımı bir kenara koymadan hasbi bir değerlendirme yapalım istedim" demiş ve 700 bin kişinin 2023-2024'te alacağı ücretin çerçevesini belirlediklerinin altını çizmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu açıklamasında ""Refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz. En düşük kamu işçisi ücretini de 15.000 TL'ye çıkarıyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

Tapu sahipleri aman dikkat! Tam tamına 5 yıldır ödediğiniz o paralar size geri verilecek! Bu paraları sakın kaçırmayın!

Emeklilerin cebine bu ay en az 9 bin 500 TL girecek! 

Benzin, motorin, LPG alacaklar şimdi bakın! Yeni fiyatlar bir bir açıklandı! Sürücüler dikkat!