Kent Haberleri

Kamu işçisi maaş ödeme tarihleri 2023! Zamlı kamu işçisi maaşı ne zaman yatar? Kim kaç TL maaş alacak?

Kamu işçileri zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatacağını merakla araştırmaya başladı. Peki zamlı kamu işçisi maaşı ne zaman yatar? Kim kaç TL maaş alacak? Bu gelişmelerin ardından kamu işçileri zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatacağını merakla araştırmaya başladı

700 binden fazla kamu işçisinin merakla beklediği zam oranı geçtiğimiz günlerde resmen belli olmuştu. Bu gelişmelerin ardından kamu işçileri zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatacağını merakla araştırmaya başladı. 

700 bin işçinin 2023 yılına ilişkin toplu iş sözleşmesi kapsamında alacağı zam oranı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. 

Kamu işçisi maaş ödeme tarihleri 2023! Zamlı kamu işçisi maaşı ne zaman yatar? Kim kaç TL maaş alacak?

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; seçimden önce düzenlenen 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada zamlı maaşları resmen açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu açıklamasında "Refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapacağız. Böylece en düşük kamu işçisi ücretini de 15 bin liraya çıkarıyoruz" dedi ve işçilere yüzde 4 ila 6 arasında prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşme ile getirdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu açıklamasında "Ayrıca gazi, terör mağduru, şehit yakını işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10’luk ilave yapıyoruz" bilgisini de verdi ve fazla çalışma ücretlerinnde yüzde 70, gece çalışma ücretlerinin de yüzde 8 zamlı ödenmesinin öngörüldüğünü vurguladı.  

Kamu işçisi maaş ödeme tarihleri 2023! Zamlı kamu işçisi maaşı ne zaman yatar? Kim kaç TL maaş alacak?

Refah payı ile birlikte yüzde 45 zam oranı kesinleşirken kamu işçisi zamlı maaşların ödenme tarihlerini araştırmaya başladı. İnternet üzerinden sık sık 'Kamu işçisi zamlı maaşlar ne zaman hangi tarihte yatacak?' sorusunun yanıtı araştırılıyor. 

2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmesi kapsamında, kamu işçilerinin taban ücretleri, ücret zamları, sosyal yardımları, maktu ödemeleri, diğer özlük ve yan hakları belirleniyor. 

Açıklanan toplu sözleşme anlaşmasıyla beraber yan ödemelerle dahil, kamudaki en düşük işçi ücretinin 18-19 Türk Lirası'na kadar yükseltebileceği ifade ediliyor. 

Kamuda en düşük ücret genel olarak taşerondan kadroya geçiş yapan çalışanlar için geçerli oluyor. Açıklanan zammın ardından yapılan hesaplamalara göre en düşük düzeyde ücret alan bir kamu işçisi, vergi oranına bağlı olarak, yılın ilk 6 ayı için 19 bin 200 TL'ye kadar ulaşan ücret alma hakkı elde edecek. 

KAMU İŞÇİLERİNİN ZAMLI MAAŞLARI NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK? 

Kamu işçileri her ayın 15'inden itibaren maaşlarını alıyor. 15 bin TL'ye yükselen en düşük kamu işçisi maaşlarının, Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra, izleyen ayın 15'i itibarıyla hesaplara peş peşe yatacak. 

Konut satışları sert düştü! Son 23 ayın en düşük aylık performansı!

Benzin, motorin, LPG alacaklar dikkat! Son dakika fiyatları tek tek geldi! Akaryakıt fiyatları bugün hangi ilde kaç TL? 

Vakıfbank'ın 2023’ün ilk çeyreğinde elde ettiği kâr dudak uçuklattı!