Kent Haberleri

Kamu işçisi zam farkları hesaplara ne zaman yatacak? Kamu işçisi zamlı maaşlardan kimler faydalanacak?

Kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin toplu sözleşme görüşmelerinde zam oranı netleşti. Peki, Kamu işçisi zam farkları hesaplara ne zaman yatacak? İşte detaylar...İşçiler, "Kamu işçisi zam farkları hesaplara ne zaman yatacak? Kamu işçisi zamlı maaşlardan kimler faydalanacak?" sorularına yanıt arıyor

Kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin toplu sözleşme görüşmelerinde zam oranı netleşti. İşçiler, "Kamu işçisi zam farkları hesaplara ne zaman yatacak? Kamu işçisi zamlı maaşlardan kimler faydalanacak?" sorularına yanıt arıyor.

Zamlı maaşların açıklanmasından sonra maaşların ne zaman yatacağı merak ediliyor. Peki, "Kamu işçisi zam farkları hesaplara ne zaman yatacak? Kamu işçisi zamlı maaşlardan kimler faydalanacak?" İşte detaylar...

Kamu işçilerinin zam takvimi belli olurken maaşların ne zaman ödeneceği merak ediliyor.

EN DÜŞÜK KAMU İŞÇİSİ MAAŞI KAÇ TL?

Kamuda çalışan 700 binden fazla işçinin toplu sözleşme görüşmelerinde zam oranı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleştirilen basın toplantısında işçilere yapılacak zammı duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ülkemin menfaatlerini ve vicdanımı bir kenara koymadan hasbi bir değerlendirme yapalım istedim" dedi. Bu protokolle yaklaşık 700 bin kişinin 2023-2024'te alacağı ücretin çerçevesini belirlediklerine dikkat çeken Erdoğan, "Refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz. En düşük kamu işçisi ücretini de 15.000 TL'ye çıkarıyoruz" diye açıkladı.

Bu kapsamda, bu yıl toplu sözleşme görüşmeleri sonrasında kamu işçilerinin maaşları yüzde 45 artarak, en düşük 15.000 lira oldu.

KAMU İŞÇİSİ ZAMLI MAAŞLAR HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu iş sözleşmesi kapsamındaü refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam olacağını böylece en düşük kamu işçisi ücretinin 15.000 liraya çıktığını duyurmuştu. Kamu işçisi taban maaşlarının zamlanmasından sonra maaşların ne zaman yatacağı merak ediliyor.

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Kamu işçileri her ayın 15'inden itibaren maaş ödemelerini hesaplara yatmaya başlıyor. 15 bin TL'ye çıkarılan en düşük kamu işçisi maaşlarının, Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra takip eden ayın 15'inden itibaren hesaplara yatmaya başlayacak.

İŞÇİLERİN BEKLENTİSİ NE OLMUŞTU?

Hükümetin işçilere ilk teklifi ilk 6 ay için yüzde 30 zam ve 11 bin 500 TL taban aylık olmuştu.

İşçileri temsil eden Türk-İş ve Hak-İş'in ortak talebi ise, "aylık brüt taban ücretin 15 bin TL'ye çıkarılması, bunun yapılmasının ardından bütün ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesiydi.

HANGİ İŞÇİLERİ KAPSIYOR?

Kamu toplu iş sözleşmesi Karayolları, Demiryolları, şeker fabrikaları, il özel idareleri, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri, üniversiteler ve hastanelerin de aralarında yer aldığı kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi kapsıyor.

Marmara'da 110 kilometrelik fay kırılmaya hazır! Deprem uzmanı bir bir açıkladı ve uyardı! 7.2 büyüklüğünde deprem...

2023 kurbanlık fiyatları karalar bağlattı! Tosun, dana, koç ve koyun fiyatları ne kadar oldu?