Genel

Kamu kurumlarına beş yılda 25 hizmet binası yapıldı!

Kamu kurumlarına, hizmet binalarının zamanla değişen ihtiyaçlara cevap verememesi, fiziki imkanların yetersizliği ve artan iş yükü dolayısıyla yeni hizmet binaları inşa edildi. Kamu kurumlarına beş yılda 25 hizmet binası yapıldı.

Başkentte son beş yılda 25 kamu kurum ve kuruluşu için hizmet binası yapıldı. Kamu kurumlarına, hizmet binalarının zamanla değişen ihtiyaçlara cevap verememesi, fiziki imkanların yetersizliği ve artan iş yükü dolayısıyla daha modern, geniş ve rahat çalışma imkanı sunan yeni hizmet binaları inşa edildi.


Bu kapsamda, aralarında Cumhurbaşkanlığı Sarayı, TBMM ek binası, Danıştay, Anayasa Mahkemesi,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, İŞKUR'un da bulunduğu 25 kamu kurum ve kuruluşu yeni hizmet binalarına kavuştu.


Bunlar arasında öne çıkanlardan bazıları şunlar:


TBMM


 Ek bina, Kütüphane-Araştırma Merkezi, Arşiv Binası ve  Genel Sekreterlik Hizmet birimlerini kapsayacak bir yapı kompleksi olarak 92 bin 71 metrekarelik alana inşa edildi. TBMM yerleşkesi içerisinde, parlamentonun değişen ve gelişen ihtiyaçlarına cevap vermek üzere yapıldı. 526 milletvekili odasını içinde barındıran yapıda, 16 komisyon başkanı odası, 9 komisyon toplantı salonu, 22 toplantı salonu ve bir genel kurul toplantı salonu bulunuyor. Binada, 2 bin 850 metrekare alana sahip modern bir sağlık birimi de yer alıyor.


Danıştay


Sıhhiye'deki hizmet binasının yetersiz kalması üzerine Danıştay için yapılan Eskişehir Yolu'ndaki yeni binası, 2012 yılında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı. Toplam 62 bin 310 metrekarelik alan üzerine inşa edilen hizmet binası,  şeffaf ve az katlı olarak tasarlandı. Başkanlık bloğu, genel kurul salonu, kreş, sağlık birimi, spor salonu gibi sosyal tesislerden oluşan bina, aynı zamanda çevreci ve akıllı bina özellikleriyle de öne çıkıyor.


Anayasa Mahkemesi


Beyaz renkli ve büyük camların hakim olduğu yeni bina 2009 yılında kullanıma açıldı.  Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca açılan ''Anayasa Mahkemesi Binası Mimari Proje Yarışması''nda birinci olan projeye göre 4 blok halinde dizayn edilen binada Yüce Divan yargılamaları için bin 500 metrekarelik alan ayrıldı. Binada, 16 üye için toplam 25, raportörler için de 100 oda hazırlandı. 


Bu kapsamda, son 5 yılda yapılan hizmet binaları ise şöyle:


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Ana Hizmet Binası

Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Hizmet Binası

DANIŞTAY Ana Hizmet Binası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ana Hizmet Binası

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ana Hizmet Binası

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ek Hizmet Binası

İŞKUR Ana Hizmet Binası

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Hizmet Binası 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakanlık yeni hizmet binası

Gençlik ve Spor Bakanlığı/Spor Genel Müdürlüğü Hizmet Binası 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Hizmet Binası 

Adalet Bakanlığı Hizmet Binası 

Adalet Bakanlığı Hizmet Binası 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Hizmet Binası 

Orman Genel Müdürlüğü Hizmet Binası 

Maliye Bakanlığı Hizmet Binası 

Maliye Bakanlığı Eğitim Binası (MAYEM)

Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Dairleri (OSTİM - Ulus - Kazan)

Gelir İdaresi Başkanlığı OECD - Ek Bina

Başbakanlık/Cumhurbaşkanlığı Hizmet Binası 

Karayolları Genel Müdürlüğü KGM Ek İdari Bina İnşaatı

Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi ve Konsolosluk Genel Müdürlüğü Binası

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Sincan/Etimesgut Hizmet Binası Yapımı 

Anayasa Mahkemesi Hizmet Binası 

TBMM Hizmet Binası 


AA