İş Fırsatları

Kamu kurumuna işçi alımı yapılacak! İşte şartlar

İŞKUR resmi internet adresinde güncel iş ve personel alım ilanları yayınladı. Söz konusu ilana göre, kamuda görev almak üzere 174 kamu personeli ve şoför alımı ilanı açıldı. İŞKUR tarafından resmi internet adresinde başvuru şartları ve tarihi açıklandı.Başvuruda bulunacak adaylardan KPSS şartı istenmeyecek

KPSS şartı başvuru koşullarında aranmamakla beraber birçok adayı sevindirdi. Başvuruda bulunacak adaylardan KPSS şartı istenmeyecek. İlana ilkokul olmak üzere her eğitim seviyesinden başvuru yapılabilecek. İşte tüm detaylar...

KPSS’siz İşçi Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?
İŞKUR başvuruda bulunacak olan adaylardan istedikleri şartlar arasında T.C vatandaşı olması yer alıyor. Bir diğer şart ise başvuruda bulunacak adayların erkek olması gerekiyor.

Yayımlanmış olan diğer İŞKUR ilanlarından farklı olarak ise 45 yaş sınır olarak belirlenmiştir. 35 yaş sınırı bu ilanda aranmamaktadır. Aynı zamanda adayların 18 yaşından küçük olmaması gerekmektedir.

Başvuru yapacak adayların askerliğini yapmış olması veya ilişiği bulunmuyor olması gerekmektedir.
164 işçi personel kadrosunda yer alırken 10 aday ise şoför olarak çalıştırılmak üzere istihdam edilecektir,
Şoför kadrosuna başvuruda bulunacak adayların şartları diğer personel şartları ile aynıdır.
Şoför pozisyonu için adayların B sınıfı ehliyete sahip olmaları gerekmektedir.
Başvuruda bulunacak şoför adaylarının SRC 1 – 2 ve 3 – 4 belgeleri, psikoteknik belgeleri olması gerekmektedir.
Başvuru şartlarında belirtilen belgelere sahip olmayan adayların başvuruları geçersiz ayılacaktır. Başvuru esnasında belge istenmeyip çalışması kesinleşen adaylardan gerekli belgeler kuruma bildirilecektir..

 

Kamu İşçi Alımı Başvuru Süreci ve Başvuru Yeri Nedir?
İSTAÇ, tarafından istihdam edilmek üzere 174 işçi alımı ilanı için başvuru tarihleri 22 Mart’ta başlamış olup son başvuru tarihi 29 Mart olarak belirlenmiştir. Adayların başvuruları elektronik ortamda gerçekleşmekte ve kariyer kapısı üzerinden başvuru yapılmaktadır. Ön başvurular online olarak gerçekleşip başvurusu kesinleşen adaylardan gerekli belgeler ilgili kuruma ibraz edilmesi gerekmektedir. Başvuru sonuçları adaylara mail yoluyla haber verilecektir. Çalışma bölgesi ise İstanbul ve semtleri olarak açıklanmıştır. Başvuruda bulunacak adaylardan ikamet şartı istenmemektedir.