04 / 05 / 2024

Kamu Müteahhitleri sektörde seslerini duyurmak için Ankara’ya gidecek...

Kamu Müteahhitleri sektörde seslerini duyurmak için Ankara’ya gidecek...

6 Şubat 2023'te meydana gelen ve çok fazla sıkıntılara sebep olan deprem sonrasında afet bölgesinde başlayan talep artışından sonra işçilik rakamlarında yükseliş yaşandığına dikkat çekti. Sektörün sıkıntıları ve maliyetleri hakkında bildirimde bulunuldu. İşte haberin ayrıntıları...



Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ali Adıgüzel, sektörün girdi maliyetlerinin yükseldiğini kaydetti. Bu kapsamda, Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ali Adıgüzel, meclise sunulan Yapım İşlerine Ek Fiyat Farkı ve Süre Uzatımı verilmesine ilişkin düzenlemenin bu hali ile kabul edilmesi kapsamında, alanda yaşanan sorunların çözüme kavuşmayacağını bildirdi. Buna göre, Adıgüzel inşaat sektörde bulunanların iş yapamaz hale geldiğini söyleyerek 1 Aralık 2023’te yapacakları basın açıklamasına dikkat çekti.

MALİYETLER ÇOK ARTTI

ekonomim.com'dan Tuba Canpolat'ın  haberine göre; Adıgüzel, “Beton, agrega, çimento ve bunun gibi yapı malzemelerine gelen zamlara 29 Mayıs seçimi sonrasındaki kurlarda yaşanan yülselişte eklenince, kamuya iş yapan yükleniciler için şartlar çok ağırlaşmıştır. Daha sonra, temmuz ayındaki akaryakıt ürünlerine gelen Ö.T.V rakamlarındaki artışları ile bu sektör temsilcileri, adeta iş yapamaz hale gelmiştir. 28 temel malzeme fiyatında oluşan artışları, bir rapor halinde Çevre Şehircilik Bakanlığı, Hazine Maliye Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu ve T.B.M.M’ nde bir çok milletvekili ve grup başkanına tarafımızca iletilmiştir. Kanun teklifindeki taslağın, reel saha verilerini dikkate almadan sadece kamuya iş yapanlara ‘’fiyat farkı verildi’’ den ibaret olacağını düşünmekteyiz” diye konuştu.

Kamu Müteahhitleri sektörde seslerini duyurmak için Ankara’ya gidecek...

SESLERİNİN MECLİSE DUYURMAK İSTİYORLAR

1 Aralık 2023 Cuma günü KAMİAD’ın Ankara’daki Genel Merkez binası önünde bir basın açıklaması yapacaklarını kaydeden Adıgüzel, seslerini meclise duyurmanın sektör için hayati önem arz ettiğini belirtti.

KAMU MÜTEAHHİTİ NE DEMEK?

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ali Adıgüzel, kamu ihalelerinde yaşanan ile iş yapamaz duruma geldiklerini belirterek, “Kamu yatırımlarının durması demek, alt sektör ve sanayi üretimiyle birlikte milyonların işsiz kalması demektir” dedi.

 MÜTEAHHİT NASIL OLUNUR?

Nasıl Müteahhit Olunur? Müteahhit olmak için üniversite mezuniyet şartı aranmamaktadır. 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne başvurup, 'Yeterlilik Belgesi' alarak müteahhit olabilmektedir. Bazı üniversitelerin müteahhitlik sertifika programı da mevcuttur.

Müteahhitten 5 milyon liralık vurgun! Aynı daireyi birden fazla kişiye sattı!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

TOKİ’ye müteahhit şoku: Son 34 ihaleye telif veren olmadı!


Geri Dön