30 / 04 / 2024

Kamuda çalışan mühendis ve teknik personel için üç yeni sendika kuruluyor

Kamuda çalışan mühendis ve teknik personel için üç yeni sendika kuruluyor

Kamuda çalışan mühendisler ve teknik hizmet sınıfı personelleri, için "Mühendis Tek-Sen Enerji", "Mühendis Tek-Sen Ulaştırma" ve "Mühendis Tek-Sen Tarım-Orman" olmak üzere üç sendika kuruldu. İşte haberin ayrıntıları...



Mühendis Tek-Sen Ulaştırma Sendikasının Kurucu Başkanı Tolga Karakadı ve Mühendis Tek-Sen Tarım-Orman Sendikasının Kurucu Başkanı Fırat Alabay'ın yaptığı ortak yazılı açıklamalar kapsamında kamudaki mühendis ve teknik hizmet sınıfı çalışanlarının mevcut sendikalarda yeterince temsil edilmediğini kaydedildi.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Kurulan sendikalarla mühendis ve teknik hizmet sınıfı çalışanlarının mesleki itibarının yeniden tesisinin ve özlük haklarının iyileştirilmesinin amaçlandığını vurgulayan Alabay ve Karakadı, şöyle konuştu: "İlk olarak Mühendis Tek-Sen Enerji Sendikası kuruldu. Sonrasında ise ulaştırma hizmetleri kolunda Mühendis Tek-Sen Ulaştırma ile tarım ve ormancılık hizmetleri kolunda Mühendis Tek-Sen Tarım-Orman sendikalarının kuruluşu tamamlandı. Kamudaki tüm mühendis ve teknik hizmet çalışanlarını tek çatı altında birleştirmek istiyoruz. Farklı hizmet kollarında kurulan sendikalarımız, mühendislik mesleğinin gerektirdiği özellikleri ve kamu hizmetlerindeki önemli rolü göz önünde bulundurarak, çalışanların haklarını korumak ve geliştirmek adına güçlü bir dayanışma sergileyecek. İlerleyen süreçte, diğer hizmet kollarında da kurulacak sendikalarla mühendis ve teknik hizmet çalışanlarını kapsayan bir konfederasyon kurulması hedefleniyor." ifadelerini kullandı.

SENDİKA NEDİR?

Sendika: İşçilerin veya işverenlerin çalışma ilişkilerinde, ortak ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için meydana getirdikleri tüzelkişiliğe sahip kuruluşlara sendika denilmektedir.

 Kamuda çalışan mühendis ve teknik personel için üç yeni sendika kuruluyor

SENDİKALI OLMAK NE İŞE YARAR?

Sendikalı olmak bir ayrıcalık yaratır. Daha iyi ücret ve çalışma ortamını sağlar. Alacaklarımız zamanında ve eksiksiz ödenir. Meslek hastalıkları için önlemlerin alınmasını sağlar. İş Kazalarının önlenmesi için gerekli eğitimler yapılmaktadır.

SENDİKALI BİRİ İŞTEN ÇIKARILIR MI? 

İşçiler, sendikaya üye olmaları veya olmamaları, iş saatleri dışında veya işverenin izni ile iş saatleri içinde işçi kuruluşlarının faaliyetlerine katılmaları veya sendikal faaliyette bulunmalarından dolayı işten çıkarılamaz veya farklı işleme tabi tutulamaz.

Eğitim-iş sendikasının hangi illerde yetkili olacağı belli oldu! İşte detaylar

Memur Sen açıklama yaptı! Baskılar yüzünden üyelikler iptal ediliyor!

Temmuz Ayında Sendika Ücretleri Zamlanıyor! İşte Güncel Tutar


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön