Kent Haberleri

Kamudaki 700 bin işçiyi ilgilendiriyor! Zam pazarlığında son durum ne? Kamu işçilerine ne kadar zam yapılacak?

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki işçileri ilgilendiren zam pazarlığında gelişmeler devam ediyor. Kamudaki 700 bin işçiyi ilgilendiriyor! Zam pazarlığında son durum ne? Kamu işçilerine ne kadar zam yapılacak?  Karayolları, demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri, üniversiteler ve hastanelerin de aralarında yer aldığı kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde süreç tün hızıyla devam ediyor

Kamuda 700 binden fazla işçinin ücretlerine 2023-2025 dönemindeki zammın belirleneceği görüşmeler için tüm dikkatler pazarlık masasında işverenleri temsil eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) tarafından verilecek teklife odaklandı. 

Karayolları, demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri, üniversiteler ve hastanelerin de aralarında yer aldığı kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde süreç tün hızıyla devam ediyor. 

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'in beraber hareket ettiği ve işçi kesimini temsil ettiği görüşmelere, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle ara verilmişti. Görüşmelere verilen ara resmen sona erdi. 

Kamudaki 700 bin işçiyi ilgilendiriyor! Zam pazarlığında son durum ne? Kamu işçilerine ne kadar zam yapılacak?

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2022 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri kapsamında bu ay itibarıyla tüm sözleşmelerinin yürürlük süresi doluyor. 

Bu nedenle sürece hız verilmesi için geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileriyle görüşen işçi tarafı, 20 Ocak tarihinde sundukları taleplere karşı TÜHİS'ten verilecek teklifi bekliyor.

 

Kamu işvereni teklifini ne zaman verecek?

Kamudaki 700 bin işçinin zam pazarlığı sürecine hız verilmesi için 9 Mart tarihinde AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, ziyaretden sonra açıklamalarda bulundu. Ergün Atalay, konu ile ilgili açıklamasında "Bir an evvel, seçimden evvel, 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Toplumun talebi bu, benim, TÜRK-İŞ yönetiminin talebi bu" ifadelerine yer verdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşen Atalay, bu görüşmede de sürecin hızlandırılıp sözleşmenin bu ay içerisinde sonuçlanması talebini gündeme getirdi. 

Diğer taraftan, pazarlık masasında işverenleri temsil eden TÜHİS'in işçi kesiminin taleplerini değerlendirmeye başladığı da belirtilirken, çalışmaların tamamlanması durumunda bu hafta içerisinde teklifini işçi kesimine vermesi öngörülüyor. 

1 doların 7 gün sonra ne kadar olacağı resmen tek tek açıklandı! Bu son dakika rakamını görenin adeta nefesi kesildi!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında büyük şok! 2023 zammı buz kestirdi! Şimdi siz de bakın!

Aile Destek Programı ödemelerini sakın kaçırmayın! Hesaplara peş peşe 1.100 ve 1.250 TL yatırılıyor!  

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteği il il ödeme listesi! Mart ayı mazot gübre desteğine şimdi bakın!