29 / 06 / 2024

Kamudaki araç tasarrufu ikinci elde fiyatları düşürebilir

Kamudaki araç tasarrufu ikinci elde fiyatları düşürebilir

Kamuda tasarrufu sağlamak amacıyla düzenlenen Kamu Tasarruf ve Verimlilik Paketi  adı verilen paket açıklandı. Kamuda kullanılan araç sayısına sınırlama getirilmesi, açığa çıkacak araçların ikinci el otomobil piyasasında fiyatları düşüreceği şeklinde yorumlandı.



Kamuda tasarrufu sağlamak amacıyla düzenlenen Kamu Tasarruf ve Verimlilik Paketi bugün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklandı. 3 başlıkta toplanan tedbirlerden “Taşıt Yönetimi” maddesinin altında yapılan düzenlemelerin ikinci el otomobil piyasasını etkileyeceği belirtildi.

Tedbir kapsamında Kamu Filo Yönetim Sistemi ile kullanıma ve araç sayısına standart getirilecek. Uzun vadede kamu filosunun ortak kullanımı amaçlanıyor. Bu maddenin uygulanmaya başlanmasıyla filoların elinde çok sayıda araç olacak.

X sosyal medyada 406 bin takipçisi olan Solakoğlu  https://twitter.com/solakogIu hesabından yaptığı açıklamada, kamuda personel servisi toplu taşıma olan yerlerde sona erdirildiğini ve yeni araç alımlarının da durdurulduğunu belirtti. Solakoğlu bu durumda filo şirketlerinin elden araç çıkarmayı hızlandıracağını ve ikinci el fiyatlarını daha da düşürebileceğini kaydetti.

İŞTE O PAYLAŞIM

İŞE GİTMEK İÇİN HERKES ARAÇ ALMAYA KALKARSA? 

Hyundai fiyatları Şubat ayına geri döndü! Araba alacaklar dikkat, sıfır i20, 895 bin TL'ye satılıyor!

Konut fiyatlarındaki düşüş geçici… Parasını faize yatıranlar zarar eder!

Kredi ile konut alınır mı?

 


Geri Dön