Kent Haberleri

Kamuya borcu olanlar dikkat! Borç yapılandırmada süre bir kez daha uzatıldı! İşte son tarih...

Kamuya borcu olan vatandaşların borç yapılandırmada son tarih 30 Haziran olarak belirlenmişti.  Borç yapılandırmada süre bir kez daha uzatıldı! İşte son tarih... Son dakika gelişmesine göre borç yapıalndırmada son tarih bir kez daha değişti


Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik düzenlemeden yararlanmak için son başvuru tarihi 30 Haziran olarak belirnemişti. Son dakika gelişmesine göre borç yapıalndırmada son tarih bir kez daha değişti. Peki borç yapılandırmada son başvuru tarihi ne zaman? İşte son tarih...

KAMU BORÇ YAPILANDIRMASINDA TARİH UZATILDI!

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında süre bir kez daha uzatıldı. Kamuya olan borçlarını yapılandırmak isteyenler için son başvuru tarihi 3 Temmuz olarak belirlendi.

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik düzenlemeden yararlanmak için başvuru süresi 3 gün daha uzatıldı. Böylece mükellefler, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasına Kurban Bayramı sonrasında da başvurabilecek.

Son günü 3 Temmuz olan yapılandırmaya başvuran mükellefler, ilk taksit ve peşin ödemelerini 31 Temmuz'a kadar yapabilecek.

Yapılandırmada başvuru süresinin uzatılmasıyla birlikte bugüne kadarki en kapsamlı borç yapılandırmasından, daha çok mükellef yararlanabilecek. Vergi ve prim borçları yapılandırma kapsamında yer alıyor. Adli ve idari para cezaları da yapılandırılabiliyor.

Yapılandırılan borçlar için ödeme kolaylığı da sağlanıyor. Düzenlemeyle borç yapılandırmasında ilk defa 48 ay vade imkanı da sunuluyor.

KAMU BORÇLARI İÇİN AF DÜZENLEMESİ!

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için önemli bir af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları tamamen silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için ise yapılandırma imkanı sunuldu. Bu düzenleme kapsamında vergi borcu yapılandırma başvuru süresi de seçim nedeniyle uzatıldı.

31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi, prim ve diğer kamu borçlarının yapılandırılması için başvuru süresi 31 Mayıs 2023 tarihinde sona erecekti.  Fakat  alınan yeni bir kararla birlikte kamuya olan borçların yapılandırma başvuru süresi 1 ay daha uzatılacak. Bu sayede, 30 Haziran 2023 tarihine kadar yapılan başvurularla birlikte ilk taksit ödemesi de 1 ay ertelenecek.

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı
Dikkat! Doğalgaz ve elektrik borçları siliniyor, bu illerde yaşayanlar başvuruyu kaçırmayın.