Kent Haberleri

Kamuya olan 370,4 milyar liralık borç yapılandırıldı! Şimdi sıra taksit ödemelerinde! Aman bu tarihi kaçırmayın!

Borç yapılandırması çerçevesinde, vergi dairelerine 5,5 milyon mükellef başvuruda bulundu, 370,4 milyar TL yapılandırıldı ve 56,8 milyar TL tahsilat gerçekleştirildi. İşte ayrıntılar... Buna göre, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı vergi dairelerine 5,5 milyon mükellef başvuru yaptı

Kamuya yönelik borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenleme çerçevesinde son rakamlar açıklandı. Buna göre, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı vergi dairelerine 5,5 milyon mükellef başvuru yaptı. Bu kapsamda, 370,4 milyar TL yapılandırıldı ve 56,8 milyar TL tahsilat yapıldı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığından alınan bilgilere göre, vergi daireleri ve sosyal güvenlik müdürlüklerine ödenecek borçlar başta olacak şekilde çok sayıda kurumun alacağının yapılandırıldığı ifade edildi. 

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında başvuru süresi de dün sona erdi. 

Kamuya olan 370,4 milyar liralık borç yapılandırıldı! Şimdi sıra taksit ödemelerinde! Aman bu tarihi kaçırmayın! 

Kanun kapsamında Bakanlığa bağlı vergi dairelerine 5 milyon 484 bin 289 mükellef başvuru yaptı ve 7 milyon 946 bin 460 yapılandırma dosyası hazırlandı. 

Son başvuru süresi itibarıyla 370 milyar 477 milyon 406 bin 725 Türk Lirası tutarında alacak yapılandırıldı. Bu doğrultuda, 56 milyar 783 milyon 48 bin 648 Türk Lirası tutarında tahsilat yapıldı. 

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yapılandırmaya ilişkin kanundan faydalanmak için başvuru süresi 3 Temmuz tarihine, ilk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz tarihine kadar uzatılmıştı. Kanun çerçevesinde yapılandırılan borçlar peşin ya da taksitle ödenebiliyor. 

Kamuya olan 370,4 milyar liralık borç yapılandırıldı! Şimdi sıra taksit ödemelerinde! Aman bu tarihi kaçırmayın! 

İLK TAKSİT ÖDEME SÜRESİ 31 TEMMUZ'DA SONA ERİYOR 

Peşin ödemeler ile ilk taksit ödemeleri için son gün 31 Temmuz 2023 şeklinde açıklandı. 

Taksitle ödemeyi tercih eden mükelleflerin kanun hükümlerinden faydalanabilmeleri için ilk iki taksiti süresinde ödemiş olma koşulu bulunuyor. 

İlk iki taksiti süresinde ödedikten sonra bir takvim yılında 3 taksitin gününde ödenmemiş olması durumunda, yapılandırma hakkı bozulmuyor. Fakat ödenemeyen taksitlerin geç ödeme zammı ile beraber tercih edilen taksit süresini takip eden ayın sonuna kadar ödenmesi gerekli. 

Kanunda taksitle yapılacak ödemelerde önceki kanunlardan farklı düzenlemeye gidilerek, taksitlerin aylık dönemler şeklinde ödenmesi esası getirildi. 

Cumhurbaşkanı Kararı ile yalnıza birinci taksitin ödeme süresi uzatıldığından, taksitle ödemeyi tercih edenlerin  Temmuz'da birinci ve ikinci taksitlerini beraber ödemeyi unutmaması gerekiyor. 

Edirne TOKİ projesiyle bu ilçeye tam 131 yeni konut geliyor!

'Dolar nereye gram altın oraya' diyen İslam Memiş gram altının geleceği yeni rakamı açıkladı! 

Lüks ve güvenli Deprem Evi ilk defa satışa sunuldu! 24 milyon liraya satılıyor!

Bakan Işıkhan'dan memur maaşlarıyla ilgili son dakika açıklaması!