Genel

Kamyonlar köprünün üzerinde ciddi risk oluşturdu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Netaş’ın Genel Müdürlük ve Ar-Ge Merkezi açılışında hafriyat kamyoncularının Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde yaptıkları eylem hakkında konuştu..

Bakan Yıldırım, “Çok fazla ağır aracın yarış otomobili gibi girmesi, ciddi risk oluşturur. Yaşanan olayda köprüdeki salınım sınırlar içeresinde sürmüştür, kısa süreli olmuştur. Ama bu bize bir işaret vermiştir. Öyle kontrolsüz girişlerin mutlaka önlenmesi lazım” diye konuştu. Protestoların demokratik bir hak olduğuna dikkati çeken Yıldırım, başkalarının hayatını tahliyeye atmanın da suç olduğunu dile getirdi. Yıldırım,  “Kamyoncularımızı, hafriyatçılarımızı itidalli olmaya çağırıyorum. Sorunları da çözülüyor. Şile tarafında yeni yer ayarlandı” dedi. 


NETAŞ hızlı büyüyor

Törende konuşan, Netaş Üst Yöneticisi (CEO) Müjdat Altay da 7 yılda yıl ortalama yüzde 25 büyüme kaydettiklerini ifade ederek, “10 yılda toplam 400 milyon dolarlık yazılım ihracatı yaptık. Türkiye’nin en hızlı büyüyen bilişim şirketi olduk. Bu başarıda, 40. yaşını kutladığımız Ar-Ge’miz var” dedi.


Hürriyet