Kent Haberleri

Kan kaybeden altın için dengeler yeniden kuruldu! Uzmanlar yükselişleri peş peşe açıkladı

Küresel ekonomilerde durgunluk endişeleri artmaya devam ederken yatırımcılar tarafından en güvenli liman olan altın kan kaybetmeye devam ediyor. Uzmanlar ise altın için yükselişleri peş peşe açıkladı.  Talepte dengeler yeniden oluşturulurken,  altın için yeniden bir umut doğdu

Ons altın fiyatlarında meydana gelen bu düşüş, altın ticaretini de olumsuz etkiliyor. Talepte dengeler yeniden oluşturulurken,  altın için yeniden bir umut doğdu. 

Şu dönemde altın fiyatları gerilerken, düşüşe ilk tepkiyi veren Asya yatırımcıları her zaman olduğu gibi alım eğilimine geçtiler.

Mart ayında zirve yapan 'güvenli liman' ons altın, yüzde 18 oranında değer kaybetti. Asyalı yatırımcılar da harekete geçti ve batıda düşen talebe yönelik Asya’da külçe ve mücevher talebi artmaya başladı.

ALTIN TALEBİ ARTIYOR

Külçe altın piyasası batıdan doğuya dopru kaymaya başlarken, Çin'de mücevher, sikke ve külçe altın talebi yüzde 30 oranında, düğünleri ile ünlü Hindistan'da ise altın kullanımı yüzde 24 oranında yükselişe geçti.

ALTIN İÇİN DENGELER YENİDEN OLUŞTURULDU

Altın fiyatlarının düşüş trendinde olmasıyla, 1.670-1.680 bandında sıkışan işlemlerde ilk destek seviyeleri 1.660-1.650 dolarda olurken, daha aşağıda 1.614 ve 1.600 dolar seviyeleri göze çarpıyor. Alımların ağır basması durumunda da direnç olarak 1.675-1.678 ve 1.685 dolar hedefte bulunuyor. Ardında da gözünü 1.705 dolara dikmesi bekleniyor. Yine de 2023 yılı için daha iyimser bir tablo bulunuyor.

Pandemideki bozulmaların ithalatta normal seviyelere döndüğü belirtilirken, 2012 yılından pandemiye kadar Hindistan'da her yıl ortalama 5.700 ton gümüş ithal edilirken, 2020 yılında kapanmalarla bu oran yüzde 63 oranında düşmüştü. 2022 yılında 2018 yılı seviyelerine geri dönülürken, gümüş ETF’lere olan talebin de mücevher sektöründeki düzelmeyle pandemi öncesinin 7,5 katına çıktığı belirtiliyor.

ONS VE GRAM ALTIN

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeler milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor.  Yatırımcılar ve altın almak isteyen vatandaşlar altın fiyatları bugün ne kadar? Altın bugün yükseldi mi, düştü mü? sorularının yanıtlarını merak ediyor. Altın fiyatları bugün güne düşüşle başlarken, ons altın 1655 dolar gram altın ise 1007 seviyesinden işlem görüyor.