02 / 05 / 2024

Kanada’dan depremzedeye vize müjdesi! Bu fırsat kaçmaz! Hemen bakın!

Kanada’dan depremzedeye vize müjdesi! Bu fırsat kaçmaz! Hemen bakın!

Özellikle yurt dışı hayali kuran gençlerin en çok gitmek istediği ülkelerden olan Kanada, depremzedelere vize kolaylığı sağlayacağını duyurdu.



Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük felaketin ardından, depremzedelere vize kolaylığı sağlayacağını duyuran ülkelere Kanada’da eklendi.

Kanada’dan depremzedeye vize müjdesi! Bu fırsat kaçmaz! Hemen bakın!

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bakanı Sean Fraser ve Ulaştırma Bakanı Omar Alghabra, depremlerden etkilenen kişilerin mülteci yerleştirme başvuruları ve kalıcı ikamet başvurularını işleme alacaklarını bildirdi.

Açklamaya göre ayrıca vize süreleri dolan Türkiye ve Suriye vatandaşlarının kalış sürelerini uzatmalarını kolaylaştıracak adımların da atılacağı belirtildi.

Kanada’dan depremzedeye müjdeli haber geldi. Ülkenin yetkili organlar, depremlerden etkilenenlere vize kolaylığı ve önceliği sağlanacağını duyurdu.

Kanada hükümeti tarafından yapılan  açıklamada, hükümet olarak 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen kişilerin mülteci yerleştirme başvuruları da dahil olmak üzere geçici ve kalıcı ikamet başvurularını işleme alacaklarını duyurdu.

Alınan bu karar kapsamında halen Kanada'da bulunan ancak vize süreleri dolan Türkiye ve Suriye vatandaşlarının kalış sürelerini uzatmalarını kolaylaştıracak adımların da atılacağı belirtildi.


Geri Dön