Dış Piyasalar

Kanadalı bir çift kendilerine ada kurdu!

Kanadalı Wayne Adams ve Catherine King şehir hayatından bunalınca çareyi kaçmakta bulmuş. Köye taşınmak yerine British Columbia’nın Tofino sahiline kendileri için ada kurmuş..

Kanadalı  Wayne Adams ve  Catherine King şehir hayatından bunalınca çareyi kaçmakta bulmuş. Köye taşınmak yerine British Columbia’nın Tofino sahiline kendileri için ada kurmuş. Eskiden bale sanatçısı olan çift, ‘Özgürlük Koyu’ adını verdikleri yüzen yeşil adada yaşamaktan memnun olduklarını dile getiriyor. Çiftin 2 de çocuğu var.


Yorucu şehir hayatı hepimizin yakındığı bir mesele. Her gün şikayet etsek de trafik, kirli hava ve kalabalıktan bir türlü uzaklaşmak istemeyiz. Şehir hayatını terk etmeyi planlayıp, bu hayalini gerçekleştiremeyenler de yok değil tabii. Kanadalı  Wayne Adams ve Catherine King çifti de onlardan biri. Şehir hayatından bunalan çift 1992’den bu yana British Columbia’nın Tofino sahilinde inşa ettikleri adada yaşıyor. Adadaki 12 platformu ahşap yapılar,  yeşil evler, bitkiler ve yaşam alanlarıyla kaplamış. Eskiden bale sanatçısı olan çift, sığındıkları bu huzur limanına ‘Özgürlük Koyu’ ismini vermiş. Adanın kara bağlantısı ise yine ahşap bir patikadan sağlanıyor. Güneş enerjisiyle elektrik üreten çift,  ihtiyaç duydukları suyu çevredeki kaynaklardan sağlıyor, kış aylarında ise içme suyu yağmur suyundan elde ediliyor. Maceracı karı koca kendi sebzelerini de kendileri yetiştiriyor. Yüzen yeşil ve pembe adada medeniyetten uzak yaşamaktan memnun olduklarını dile getiren çiftin 2 de çocuğu var.  Adada daha önceleri bir de tavuk kümesi varmış. Fakat yırtıcı hayvanların adaya uğramaya başlaması nedeniyle Wayne ve Catherine bu fikirden vazgeçmiş. Şu andaki en büyük problemi ise sıçanlar.


Zaman