Kent Haberleri

Kanal İstanbul çevresindeki arsalar 'Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur' diyerek satışa çıkarılmış!

Geçen haziran ayında İstanbul'da kurulan Elhaj Grup, kanal manzaralı arazilerini “Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur” diyerek satışa çıkarmış. Geçen haziran ayında mega kent İstanbul'da kurulan Elhaj Grup, kanal manzaralı arazilerini “Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur” diyerek satışa çıkarmış

Tartışmaların odağında yer alan ve çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin etrafında arazi toplayan yabancı gayrimenkul şirketleri pazarlama çalışmalarına da hız verdi. 

Geçen haziran ayında mega kent İstanbul'da kurulan Elhaj Grup, kanal manzaralı arazilerini “Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur” diyerek satışa çıkarmış.

Arap ülkelerinde de acenteleri olan şirketin ortakları Ahmad Azmi El Haj ve Haytham Azmi El Haj, ABD vatandaşı. Merkezi Başakşehir'de olan şirketin ortaklarının adresleri de Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde ABD şeklinde gözüküyor.

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, Şirketin Türkçe, İngilizce ve Arapça dil seçenekleri yer alan internet sitesinde “İstanbul Yeni Kanal'a İniyor” sloganı ile 3 arazinin de reklamı yapılıyor. Arnavutköy Sazlıbosna'da yer alan 4 bin 468 metrekarelik arazi kanala 420 metre mesafede bulunuyor. Bağımsız tapulu 4 kat konut imar izni olan söz konusu arazinin Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygun olduğu da belirtiliyor.

Şirket, alıcılara, “Kanal İstanbul projesinin açılmasından sonra, kanal çevresindeki araziler alışılmadık bir yatırım hareketine sahne oluyor” sloganıyla sesleniyor. 

Ayrıca yine verilen detaylara göre, şirketin internet sitesinde, “Türkiye'nin gelişimindeki en önemli dönüm noktaları nelerdir?” başlıklı dikkat çeken bir yazı da yer alıyor. 

Söz konusu yazıda, AKP'nin 2002 yılında iktidarı devraldıktan sonra rönesans planını uyguladığı ve tüm Türkiye topraklarını yatırım için cazip projeler haline getirdiği belirtiliyor. 

Kanal İstanbul için keşif ve bilirkişi incelemesi yapılacak

Bahçeşehirliler Derneği ve yurttaşlar tarafından çılgın proje Kanal İstanbul için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan “Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanına 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği” ile söz konusu bu değişikliğin yasal dayanağı şeklinde belirtilen  “rezerv yapı alanı” kararlarının iptali istemiyle açılan davada İstanbul 5. İdare Mahkemesi tarafından ara karar alındı.
 
Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, mahkeme, davacıların iddialarını yerinde gördü ve uyuşmazlığın çözülmesi için taşınmaz mahallinde keşif ve bilirkişi incelemesine ilişkin karar aldı.

Elhaj Group İnşaat Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Kanal İstanbul'da şok gelişme! Mahkeme resmen karar verdi! Keşif ve bilirkişi incelemesi yapılacak!

'Kanal İstanbul'a ne zaman başlanacak?' sorusuna bakanlıktan yanıt!