28 / 04 / 2024

Kanal İstanbul çevresinden arsa alanların belirsizlik isyanı! 

Kanal İstanbul çevresinden arsa alanların belirsizlik isyanı! 

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin çevresinden arsa alan vatandaşlar projeyle ilgili belirsizliğin kendilerini mağdur ettiğini söylüyor...



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 2011 yılında çılgın proje olarak açıklanan Kanal İstanbul  için henüz ihale yapılmadı. Karadeniz'i Marmara'ya bağlayarak Boğaz'daki gemi trafiğini hafifleteceği belirtilen kanalın etrafında kurulacak yeni şehir projesi için çalışmalar sürüyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, bölgedeki yapılaşmayı belirleyecek 7 etaplık 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarından 3'ü onaylandı.

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul çevresinden arsa alan vatandaşlar projedeki belirsizlikler nedeniyle zor günler geçiriyor. Sosyal medya üzerinden örgütlenen arsa sahipleri projedeki belirsizliklerin giderilmesini istiyor.

Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com'a konuyla ilgili özel açıklamalar yapan Kanal İstanbul Mağdurları grubunun kurucusu Mazlum Çiven, projenin açıklanmasıyla beraber pek çok vatandaşın elindeki parayı proje çevresindeki arsalara yatırdığını söyledi. İlk etapta proje yapılacak mı yapılmayacak mı diye kaygı duyduklarını söyleyen Mazlum Çiven, şimdi de projedeki belirsizliklerden dolayı endişe duyduklarını söylüyor. 

Yeni şehir imar planlarının askıya çıktığını söyleyen Çiven sözlerine şu şekilde devam ediyor: "Yeni şehir imar planlarının askıya çıkmasıyla birlikte gördük ki, bir çok kişinin arsası yeni şehir planları içinde kalıyor.  Buradan bize konut verecekler mi kaygısı var. Ayrıca yeni şehir planı içinde yola gidecek olan arsalar var bu yola giden arsalar ne olacak? Kamulaştırma yapılacak mı, yapılmayacak mı? Yeni şehir planı içinde kalan arsamız yola gitti diye konut mu verecekler onun kaygısı da var"

İnsanların endişeli olduğunu dile getiren Çiven, "Daha önce emlakçılar bize yüksek yerler risk alanı değildir daha güvenilirdir diyerek, yüksek yerlerden arsa alın demişti. Şimdi yeni şehir planlarına baktığımızda o arsaların çoğunun plan dışı kaldığını görüyoruz. Bizim buradaki amacımız arsa sahiplerini toplayarak tek vücut olarak hareket etmek" diyor.

Ülke dışından da arsa sahipleri var

İstanbul dışından hatta ülke dışından da arsa sahipleri olduğunu söyleyen Çiven sözlerini şu şekilde noktaladı: "Biz mağdurların isteği hiç borçlandırma yapılmadan bize yeni şehir planı içerisinde konut vermeleri." 

 

Kanal İstanbul güzergahındaki konutlara kat sınırı!


Geri Dön