Kent Haberleri

Kanal İstanbul çevresinden tapu toplayanlara kötü haber!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat yaptığı açıklamada Kanal İstanbul çevresindeki tarım arazilerinin imara açılması vaadiyle büyük vurgun yapıldığını iddia ederek, Uyarılarımıza rağmen oradan tapu toplayanlara önerim, çiftçiliği öğrensinler'' dedi.Yaptığı açıklamada ortada büyük bir Kanal İstanbul balonu olduğunu söyleyen Karabat tarım arazilerinin imara açılağı söylenip büyük bir vurgun yapıldığını dile getirdi

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

Yaptığı açıklamada ortada büyük bir Kanal İstanbul balonu olduğunu söyleyen Karabat tarım arazilerinin imara açılağı söylenip büyük bir vurgun yapıldığını dile getirdi. Karabat yaptığı açıklamada binlerce arazinin atıl duruma düştüğünü dile getirerek "Uyarılarımıza rağmen oradan tapu toplayanlara önerim, çiftçiliği öğrensinler" dedi.

'Ortada büyük bir Kanal İstanbul balonu var!'

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada tapu sahiplerinin AKP yöneticilerine ulaşamadığını dile getirerek, "AKP’ye halen inanıp hareket edenler varsa, bu yazdıklarımı iyi okusunlar. Kanal İstanbul’da geri adım atıldı." cümlelerini kullandı. Tapu sahiplerinin şimdi AKP yöneticilerine ulaşmaya çalıştıklarını söyleyen Karabat, "Uyarmıştık, dinlemediniz." dedi.

Özgür Karabat, tam 11 yıldır AKP'nin Kanal İstanbul’u yapacağını söyleyip büyük bir arsa rantına giriştiğini iddia ederek, "2 kez plan değişti. Sadece Sazlıdere Köprüsü’nün temeli atıldı ama o da otoyol projesinin devamı. Ortada büyük bir Kanal İstanbul balonu var!" dedi.

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ve çevresinde toplamda 130 bin tapu sahibi olduğunu söyleyen Özgür Karabat, tarım arazilerinin imara açılacağı söylenip büyük bir vurgun yapıldığını iddia etti. Karabat, binlerce dönüm verimli arazi de atıl duruma düştüğünü kaydederek, "Uyarılarımıza rağmen oradan tapu toplayanlara önerim, çiftçiliği öğrensinler!" dedi.

'Büyük bir oyun çevriliyor'

Kanal İstanbul projesinin 140 milyon metrekare araziyi etkilediğini dile getiren Karabat, İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü proje ile ilgili imar kanunu 18 uygulamasını 5 ay önce askıya aldığını söyleyerek, yeni tapuların maliklere verilmediğini kaydetti.

'Tapular neden dağıtılmıyor'

Binlerce tapu sahibinin 18 uygulamasının iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yaptığını ve bunların da reddedildiğini kaydeden Karabat, "Tamam, uygulama devam ediyor ama maliklere yenilenmesi gereken tapular neden dağıtılmıyor?" dedi.
 

Bakan Kurum'dan son dakika Kanal İstanbul açıklaması: Olası bir depremde...

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul'la ilgili şok açıklama! Katarlılar ne kadar yer aldı?

Bakan Adil Karaismailoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul açıklaması!