27 / 04 / 2024

Kanal İstanbul mal ve hizmet akışını artıracak mesafeyi kısaltacak bir proje mi?

Kanal İstanbul mal ve hizmet akışını artıracak mesafeyi kısaltacak bir proje mi?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin TBMM grup toplantısında, Kanal İstanbul için, "36 kişilik bir ekip Kanal İstanbul projesini 4 ana başlık altında analiz etti. Vardığımız sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız" dedi...



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Sözcü gazetesinden alınan habere göre, Meral Akşener Kanal İstanbul hakkında şunları söyledi:

-Bütün birikimleri ve uzmanlarıyla millet bu inşaata karşıyken hangi sebepten bu kadar ısrarcısınız? Hayırdır Sayın Erdoğan. İlk günden bu yana milletin menfaatine uygun hiçbir yatırıma karşı çıkmadık biz.

-Bizim için milletimizin çıkarları her şeyin ötesindedir. Kalkınma Politikaları Başkanlığımız projeyi inceledi. 36 kişilik bir ekip Kanal İstanbul projesini 4 ana başlık altında analiz etti.

-Vardığımız sonuçları kamuoyu ile paylaşacağız. Cumartesi günü İstanbul’da konunun tartışılacağı bir panel düzenliyoruz. Bazı sorular sorduk cevaplarını aradık. Milletin bir ihtiyacını bu proje karşılıyor mu? Hayır. Sanayi üretimini artıracak bir destek veriyor mu? Hayır. Mal ve hizmet akışını artıracak mesafeyi kısaltacak bir proje mi? Hayır.Hazine’den gemi geçiş garantisi verecekler.

-O devasa inşaatın parası bizlerin sırtına yıkılacak. Biz bu resmi daha önce Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde gördük.

Kanal İstanbul nedir, ne değildir?

Cahit Turhan'dan çok önemli Kanal İstanbul açıklaması!

Meral Akşener: İstanbullu Kanal İstanbul'a geçit vermeyecek!


Geri Dön