Kent Haberleri

'Kanal İstanbul'a ne zaman başlanacak?' sorusuna bakanlıktan yanıt!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı “Kanal İstanbul projesine ne zaman başlanacak?” sorusuna yanıt verdi. Peki Kanal İstanbul ne zaman başlayacak? İşte merak edilen o sorunun cevabı...BirGün gazetesi Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) “Kanal İstanbul projesine ne zaman başlanacak ve ihalesi ne zaman gerçekleştirilecek?” sorusunu sordu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hayalim ve inadına yapacağız" dediği, uzmanların ise bir çevre katliamına yol açacağını açıkladığı çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle ilgili soruya cevap verdi.

BirGün gazetesi Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) “Kanal İstanbul projesine ne zaman başlanacak ve ihalesi ne zaman gerçekleştirilecek?” sorusunu sordu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yanıtında Kanal İstanbul Projesi hususunda ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli çalışmaların devam ettiğini belirterek, gerekli çalışmalar ile beraber en makul zamanda Kanal İstanbul projesinin ihalesinin yapılmasının ve yapımının başlatılmasının hedeflendiğini belirtti.

KANAL İSTANBUL'UN MALİYETİ 20 MİLYAR DOLARA ÇIKTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin maliyetine dair bir açıklama yaparak 15 milyar dolara mâl olacağı belirtilen söz konusu proje maliyetinin 20 milyar dolara çıktığını açıklamıştı. 

TOPLAMDA 30 MİLYON METREKARE BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ ARAZİ EL DEĞİŞTİRDİ

Birgün'de yer alan habere göre, diğer bir taraftan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da 2019'da yapmış olduğu açıklamada, "Kanal İstanbul’un bir cinayet projesi" olduğu belirterek, Kanal İstanbul projesinin bölgesinde sadece 2011 ile 2019 yılları arasında 30 milyon metrekare büyüklüğündeki arazinin el değiştirdiğini söylemişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KANAL İSTANBUL OLMAZSA OLMAZ

Geçtiğimiz haftalarda  ticaret hacminin hareketliliğinin yüzde 90'a yakınının denizden sağlandığını kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul projesi ile ilgili de bazı açıklamalar yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada bugün İstanbul Boğazı'ndaki sıkıntıların belli olduğunu dile getirerek, önümüzdeki senelerde bunun çok daha artacağını belirtmişti. 

Yaptığı açıklamada Kanal İstanbul'un olmazsa olmaz olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki günlerde, yıllarda bunun çok çok daha gündemlerinde olacağını söyleyerek, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ile çevrecilikte de dünyaya örnek bir ders vereceklerini de sözlerine eklemişti.

 

TOKİ'den Kanal İstanbul manzaralı 1.751 yeni konut geliyor! Dev projeler için ÇED süreci başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması: Olmazsa olmaz!

TOKİ'den Kanal İstanbul'a yakın 621 yeni konut geliyor!