30 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'a yap-işlet-devret modeli uygulanacak!

Kanal İstanbul'a yap-işlet-devret modeli uygulanacak!

Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projeleri "yap-işlet-devret" modeli kapsamına alınacak...



Kanal İstanbul'un da yer aldığı "Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kanunla, Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projeleri "yap-işlet-devret" (YİD) modeli kapsamına alınacak.

"Kanal İstanbul" ve benzeri su yolu projelerinin, yap-işlet-devret modeli kapsamında yapılmasını sağlama görevi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına verildi.

Ulaştırma Bakanlığı, söz konusu projelerin, ileri teknoloji veya yüksek maddi kaynak gerektirmesi halinde YİD modeli çerçevesinde sermaye şirketleri veya yabancı şirketlerin görevlendirilmesi suretiyle yapılmasını sağlayacak.

Yaklaşık 45 kilometre uzunluğa sahip olacak Kanal İstanbul projesinin 5 yılda tamamlanması planlanıyor. Proje  Küçükçekmece Gölü - Sazlıdere Barajı - Terkos Gölü'nün doğusunu takip edecek. 


Geri Dön