Kent Haberleri

Kanal İstanbul'da beklenen gayrimenkul geliri 10.5 milyar dolar!

Kanal İstanbul projesinde bakanlıkların çalışmaları arasında yönetici özeti bulunuyor. Yönetici özetinde, yap-işlet-devret modelinin tercihi halinde, 4 farklı senaryo yer alıyor. İşte o senaryolar ve ortak noktaları...

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker bugünkü köşesinde Kanal İstanbul projesini kaleme aldı. 

İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan karar ile Kanal İstanbul imar planları askıya çıkarıldı. Askıya çıkarılan planlarda projede konut alanları artırıldı. 

Şimdi de Kanal İstanbul'un imar planları askıda. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum “Adımlarımızı hızlı bir şekilde atmak suretiyle İstanbul'umuza Kanal İstanbul Projesini de kazandırıyor olacağız” dedi.

Kanal İstanbul, Trakya Bölgesi'ni kuzey-güney yönünde ikiye bölecek bir proje. Çiftçilere şimdiden baskılar başladı.

★★★

İlgili bakanlıkların önceki çalışmaları arasında okuduğum bir “Yönetici Özeti” var. O dokümana göre, yap-işlet-devret modelinin tercihi halinde, dört ayrı senaryo hazırlanmış. Üçünde finansman kaynağı olarak “Uzakdoğu” görünüyor.

Dört senaryoda da ortak iki unsur:

Kanal İnşasında kamu katılım oranı yüzde 65, yapım süresi 7 yıl. İşletme süreleri 15, 20, 25 yıl diye değişirken, ilgili tabloda beklenen gayrimenkul geliri 10.5 milyar dolar. Tartışma doğal olarak büyüyecektir.

Kanal İstanbul Projesi'nde konut alanları artırıldı!

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul dünyanın en büyük projelerinden biri!