06 / 05 / 2024

Kanal İstanbul'da tapu ve ruhsat süreci başladı!

Kanal İstanbul'da tapu ve ruhsat süreci başladı!

Kanal İstanbul projesinde tapular için adım atıldı. Son günlerde gerek temel atma tarihi gerek inşa süreciyle ilgili yetkili isimlerden sık sık açıklamaların yapıldığı Kanal İstanbul projesinde çalışmalar hız kesmiyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gündemden düşmeyen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asrın projesi olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilecek Yenişehir'in imar ve tapu süreci için yeni bir adım attı.

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek Yenişehir güzergahında yer alan Başakşehir'in Tatarcık Mahallesi'ni de dahil eden Özel Proje Alanı için İmar Kanunu'nun 18. maddesi hükümleri kapsamında hazırlanan imar uygulamasına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 4 Mayıs 2021'de onay verildi. Net arsa tapularının belli olduğu imar uygulaması, itirazlar için 21 Mayıs tarihinden itibaren bir ay süre verilerek askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul da tapu ve ruhsat süreci başladı!

“RUHSATLAR İÇİN SON AŞAMA”

CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman konuya ilişkin açıklamasında, “Şahintepe, Avcılar Tahtakale, Yarımburgaz etaplarının imar planlarından sonra net tapuların verildiği ruhsatlar için son aşama olan 18 uygulaması Tatarcık etabında başlatıldı ve askıya çıktı. Arnavutköy sınırlarında bulunan 1, 2 ve 3'üncü etapların 18 uygulamasının da önümüzdeki günlerde askıya çıkarılacağı söyleniyor” diye konuştu.

Bu şekilde Kanal İstanbul projesinin büyün imar sürecinin tamamlanıp kanalın çevresinde inşa edilecek Yenişehir alanının imara açılacağını dile getiren Ataman “Kanal İstanbul'un temelinin haziran sonu itibari ile atılacağı söylenmişti, temelden önce Yenişehir ortaya çıkıyor” dedi.

Kanal İstanbul da tapu ve ruhsat süreci başladı!

5.7 MİLYON METREKARELİK ALAN

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Başakşehir ilçesinin Tatarcık kısmının imar planlarına, Haziran 2020'de onay verildi. Başakşehir'deki 5.7 milyon metrekare büyüklükteki alan, Kanal İstanbul projesi için konut, otel, çarşı, çok katlı mağaza yapılması amacıyla “özel proje alanı” şekinde planlandı. 

Kanal İstanbul da tapu ve ruhsat süreci başladı!

Planlama alanında 45 bin kişilik nüfusun yaşayacağı planlanıyor. Plan açıklama raporunda; planlama alanı çevresinde inşası süren ve henüz başlamamış olan büyük projelerin ve yatırımların olduğunu vurgulanarak “Bu projelerden bazıları Kuzey Marmara Otoyolu, Kanal İstanbul Projesi, Yenişehir Projesi, 3. Havaalanı Projesi’dir” ifadeleri kullanıldı.

Kanal İstanbul'un 7 köprüsü 2.8 milyar dolara mal olacak!

Kanal İstanbul tarihe damga vuracak!

Kanal İstanbul için geri sayım başladı!


Geri Dön