27 / 09 / 2024

Kanal İstanbul'un çevresine yeni imar planı geldi! 

Kanal İstanbul'un çevresine yeni imar planı geldi! 

Arnavutköy Belediyesi tarafından hazırlanan ve Kanal İstanbul Projesi’ne dört kilometre uzaklıkta yer alan parseller için yeni imar planı onaylandı. İşte ayrıntılar...




Arnavutköy Belediyesi tarafından hazırlanan imar planına, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onay verildi. İmar planları onaylanan söz konusu parsellerin, Kanal İstanbul Projesi’ne dört kilometre uzaklıkta ve Baykar Özel Endüstri Bölgesi’nin bitişiğinde bulunması dikkatleri çekti. 

Baykar’ın Yönetim Kurulu Başkanı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar.  Cumhuriyet Gazetesi'nden Cengiz Karagöz'ün haberine göre; konu ile ilgili haırlanan raporda detaylar ortaya çıktı.

Kanal İstanbul un çevresine yeni imar planı geldi! 

PLAN NOTUNDA KANAL İSTANBUL DETAYI

Arnavutköy Belediyesi tarafından hazırlanan imar planına ilişkin hazırlanan raporda şu ifadeler yer aldı:

"Planlama Alanı İstanbul Arnavutköy Ömerli Mahallesi’nde konumlanmakta olup ilçenin güneybatı sınırında, sanayi ve lojistik tesislerinin yer aldığı bölgenin ve Baykar Özel Endüstüri Özel Bölgesi’nin bitişiğinde bulunuyor. Planlama alanının konumlandığı Arnavutköy ilçesinin kuzeyinde Karadeniz ve İstanbul Havalimanı, güneyinde Esenyurt ve Başakşehir ilçeleri, batısında Eyüpsultan ilçesi bulunmakta ve ilçe içerisinden kuzey/güney yönünde Kanal İstanbul Projesi geçmektedir."

Kanal İstanbul un çevresine yeni imar planı geldi! 

İMAR PLANI İPTAL EDİLMİŞTİ

Kanal İstanbul projesi ile ilgili son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 'Çılgın proje' olarak duyurulan Kanal İstanbul projesi kapsamında son olarak imar planı ile ilgili iptal kararı çıkmıştı. 

Bu çerçevede, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafındna, 15 Temmuz 2021 tarihinde İstanbul İli, Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 1. Etabına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği'ne onay çıkmıştıı. 16 Temmuz 2021 tarihinden itibaren bir ay süreyle askıya çıkarılan plana İBB'den itiraz gelmişti. 

İBB tarafından yapılan başvuruda, plan değişikliklerinin kamu yararına aykırı olduğunun ve mega kentin geleceği için hayati önem taşıyan tarım topraklarına, orman alanlarına ve su havzalarına geri dönülemez zararlar vereceğinin altı çizildi. İstanbul 11. İdare Mahkemesi, İBB'nin itirazını haklı gördü ve imar planının iptal edilmesine ilişkin karar aldı.  

Kira sorunu için  TOKİ  önerisi: Arsalarda üst gelir için üretilen konutların finansmanıyla alt gelire konut yapmalı!

Konut piyasasına yeni yıl dopingi! Konut satışlarının artması bekleniyor!

Zeytinburnu Belediyesi’nden Kazlıçeşme’de satılık imarlı arsa! İstanbul'da arsa arayanlar dikkat!

 


Geri Dön