Yeni Şirketler

Kandıra bölgesi turizme açılıyor, arsalar el değiştirdi

Son yıllarda turizm sektöründe faaliyet gösteren yatırımcıların gözde lokasyonu olan Kocaeli Kandıra'da arsalar yüzde 90 oranında el değiştirdi

Son yıllarda turizm sektöründe faaliyet gösteren yatırımcıların gözde lokasyonu olan Kocaeli Kandıra'da arsalar yüzde 90 oranında el değiştirdi.

Dinçer Gayrimenkul'de değerleme uzmanı olarak görev yapan Ceyhun Güneş, Kandıra'nın değerinin yükselişte olduğunu ve burada şimdi arsa yatırımı yapanların iki yıl içinde yüksek kazanç sağlayacağını söyledi. Bir arsanın alımdan sonra en az iki yıl bekletilmesi gerektiğini savunan Ceyhun Güneş , "Kocaeli Kandıra bölgesinde arsalar son yıllarda büyük yatırımcıların gözdesi oldu ve arsalar yüzde 90 oranında el değiştirdi. Bu bölgeler Şile'ye yakınlıkları dolayısıyla turizme açılacak. Bölgede fiyatlar yükselişe geçmek üzere. Dönüm fiyatı 15-20 bin TL arasında değişiyor. Köylülerden arsaları alan yatırımcılar gayrimenkullerini bekletmeye aldı. Burada arsa yatırımı yapanlar iki yıl bekledikleri takdirde aradaki farkı görecekler" diye konuştu.

Öte yandan Sultanbeyli'de kendilerinin sattığı gayrimenkuller arasında Kocaeli Kandıra'da 8 ve Çanakkale'de de 3 arsa olduğunu belirten Güneş, "Dinçer Gayrimenkul tarafından Kandıra'da satışa çıkarılan arsaların büyüklüğü 174 metrekare ile 4 bin 503 metrekare arasında değişiyor. Arsaların fiyatlarıda 17 bin TL ile 150 bin TL arasında. Eğer istenirse daha büyük ölçekte de arsalar mevcut. Örneğin Kandıra Çakmaklar Köyü'nde 5 bin 955 metrekare arsa 45 bin TL, Kocaeli  İzmit Ambarcı Köyü'nde 4 bin 503 metrekare arsa 60 bin TL ve Kandıra Üğümce Köyü'nde 2 bin 750 metrekare arsa konumundan dolayı 150 bin TL'ye satışta bulunuyor. Ayrıca Çanakkale Biga Kazmalı Köyü'nde de 9 bin 400 metrekare büyüklüğündeki arsayı 15 bin TL'ye almak mümkün" şeklinde konuştu.
Hüseyin BELİBAĞLI

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Kandıra turizme açılmadan arsalar el değiştirdi
Son yıllarda turizm sektöründe faaliyet gösteren yatırımcıların gözde lokasyonu olan Kocaeli Kandıra'da arsalar yüzde 90 oranında el değiştirdi
Dinçer Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyhun Güneş, Kandıra'nın değerinin yükselişte olduğunu ve burada şimdi arsa yatırımı yapanların iki yıl içinde yüksek kazanç sağlayacağını öne sürdü. Kocaeli Kandıra'daki arsaların son yıllarda büyük yatırımcıların gözdesi olduğuna ve arsaların yüzde 90 oranında el değiştirdiğine dikkat çeken Güneş, "Bu bölgeler Şile'ye yakınlıkları dolayısıyla turizme açılacak.
Bölgede fiyatlar yükselişe geçmek üzere. Dönüm fiyatı 15-20 bin TL arasında değişiyor.
Köylülerden arsaları alan yatırımcılar gayrimenkullerini bekletmeye aldı. Burada arsa yatırımı yapanlar iki yıl bekledikleri takdirde aradaki farkı görecekler" diye konuştu.
Güneş, kendilerinin de Kocaeli Kandıra'da sekiz a rsa sattıklarını ve fiyatların ise 17 bin TL 150 bin TL a rasında değiştiğini belirtti.
Hüseyin Belibağlı