Kent Haberleri

Kandıra Namazgah Barajı'nda elektrik üretilecek!

ISU Yuvacık Barajı 'ndan sonra Namazgah Barajı 'ndan da elektrik üretmek için harekete geçti ve Kandıra Namazgah Barajı 'nda kurulacak enerji santralinin ekipmanlarının ihalesine çıkacak...


ISU Yuvacık Barajı'ndan sonra Namazgah Barajı'ndan da elektrik üretmek için harekete geçti ve Kandıra Namazgah Barajı'nda kurulacak enerji santralinin ekipmanlarının ihalesine çıkacak.


Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Kandıra Namazgah Barajından elektrik üretmek için 1,70 Megawatt kurulu gücünde Hidroelektrik Santrali kurma çalışmalarına başladı. Kurum, bu kapsamda santralden enerji üretimi için 2 adet 839 KW kapasiteli hidroelektrik türbin ile mekanik ekipmanların ihalesi 7 Ocak'ta gerçekleşecek. İSU, il genelinde 18 adet atıksu,13 adet içmesuyu arıtma tesisi ile onlarca kanalizasyon, yağmursuyu ve içmesuyu terfi merkezi işletiyor. Bu tesisler için aylık 4 milyon TL'ye varan elektrik harcaması yapan İSU Genel Müdürlüğü, su üretim hatlarındaki artık basınçtan ve barajlardan elektrik üretmek için çalışmalara başladı. 


YUVACIK'TAN SONRA NAMAZGAH BARAJI'NA DA SANTRAL 

Yuvacık Barajı İçmesuyu Arıtma Tesisinin girişine hidroelektrik santral kurulmasının ardından İSU Genel Müdürlüğü' de Kandıra Namazgah Barajı'nda enerji üretmek için hidroelektrik santral kurma çalışmalarına başladı. Kurumun kendi imkanları ile inşa ederek bölgenin içmesuyu ihtiyacını karşdayan ve ydlık 50 milyon metreküp su verimliliği olan Namazgah barajının mansabmda kurulacak olan Namazgah Hidroelektrik Santrali için 2 adet 839 KW kapasiteli hidroelektrik türbin ile kurulacak. İçmesuyu temini için gereken su ihtiyacının fazlası santralde konumlandırüacak hidroelektrik türbin vasıtasıyla elektrik enerjisine dönüştürülecek. 


'8 AYRI YERDE HİDROELEKTRİK SANTRALİ KURACAĞIZ' 

Kurum olarak elektrik harcamalarının aylık 4 milyon TL'yi bulduğunu belirten İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, işlettikleri baraj ve isale hatlarından maksimum fayda sağlamak için hidroelektrik santrali kurma çalışmaları planladıklarını söyledi. Kandıra Namazgah barajı, Başiskele Soğukpınar isale hattı üzerinde 4, Kartepe Avluburun, Darıca ve Kandıra isale hatları üzerinde olmak üzere 8 ayrı yerde hidroelelektrik santralleri kuracaklarını da müjdeledi. 




Kocaeli Bizim Yaka