28 / 04 / 2024

Kandıra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun inşaatı yükseliyor!

Kandıra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun inşaatı yükseliyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun inşaatını tamamlıyor.



 

Karadeniz sahilleriyle Kocaeli’nin deniz turizminde en hareketli ilçesi olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra’da yarı olimpik yüzme havuzu kazandırıyor. Kandıra’da yüzme sporunun gelişmesi ve sporcularını yetişmesi için yapılan yüzme havuzu Çarşı Mahallesi’nde hayata geçiriliyor. Bodrum katın kara sıva imalatına başlanacak olan yapının +4,75 kotunda döşeme imalatı sürüyor. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu toplam 3 bin 370 metrekare inşaat alanına sahip. Yapı bodrum, zemin ve bir kat şeklinde yapılıyor.

YARI OLİMPİK VE ÇOCUK HAVUZ


Zemin katta giriş fuayesi, 12,50 çarpı 25 metre ebadında yarı olimpik yüzme havuzu, 3 çarpı 10 metre çocuk havuzu bulunuyor. Bu katta ayrıca kafeterya, idari birimler, 2 adet antrenör odası, 2 Adet Soyunma Odası ve wc’ler yer alacak. Birinci katta ise kat fuayesi, bay ve bayan fitness salonu, soyunma ve duş alanları, mescitler, büfe ile 94 kişilik seyirci tribünü bulunuyor. Bodrum katta da su deposu, kazan dairesi, havuz tesisat odası, klima santrali gibi bölümler meydana getirilecek.

HAVUZLAR ÇOĞALIYOR


Kandıra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile kentteki yarı olimpik yüzme havuzu sayısı beşe çıkıyor. Körfez Yarı Olimpik Yüzme Havuzu 2015'ten bu yana hizmet verirken Çayırova Yarı Olimpik Yüzme Havuzu da yeni hizmete giren tesisler arasında bulunuyor. Karamürsel, Kartepe ve Kandıra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşaatları da sürüyor. 


Geri Dön