27 / 04 / 2024

Kandıra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun kaba inşaatı tamamlanıyor!

Kandıra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun kaba inşaatı tamamlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nun zemin katını tamamladı.



 

Kocaeli’nin tüm ilçelerini Yarı Olimpik Yüzme Havuzuna kavuşturmayı planlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra’ya da bir havuz inşa ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Kocaeli’nde yaz deniz turizmi denince akla ilk gelen Kandıra, yüzme sporunda bu tesisle daha iddialı hale gelmiş olacak. Geleceğin şampiyonlarının yetişeceği yarı olimpik yüzme havuzunda zemin kat kaba inşaatı sürüyor.

ZEMİN KAT TAMAMLANIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sahillerde yaptığı düzenlemeler ve Mavi Bayraklı plajlar Kandıra ilçesini cazibe merkezi yaptı. Bu tür tesis ve yatırımlarla günden güne gelişen ilçe, hem Kocaeli’nin hem de çevre illerin yaz günlerinde uğrak yeri oldu. Bu doğrultuda yüzme sporunun gelişmesi ve yaygınlaşması için Kandıra şehir merkezinde yarı olimpik yüzme havuzu yapılıyor. Çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğü tesiste zemin katın kolonları dikildi ve perde beton imalatları da tamamlandı. Ayrıca havuzun kaba inşaatı tamamlanırken zemin katın tabliye kalıp inşasına başlandı.

YARI OLİMPİK

Çarşı Mahallesi’nde inşa edilen tesis tamamlandığında yeni yüzücülerin, yeni şampiyonların yetişeceği bir mekânı olmuş olacak. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu toplam 3 bin 370 metrekare inşaat alanına sahip. Yapı bodrum, zemin ve bir kat şeklinde yapılacak. Zemin katta giriş fuayesi, 12,50x 25 metre ebadında yarı olimpik yüzme havuzu, 3x10 metre çocuk havuzu yer alacak. Bu katta ayrıca kafeterya, idari birimler, 2 adet antrenör odası, 2 adet soyunma odası ve tuvaletler yer alacak.

TAM DONANIMLI

Birinci katta ise kat fuayesi, bay ve bayan fitness salonu, soyunma ve duş alanları, mescitler, büfe ile 90 kişilik seyirci tribünü bulunacak. Bodrum katta da su deposu, kazan dairesi, havuz tesisat odası, klima santrali gibi bölümler meydana getirilecek.


Geri Dön