28 / 04 / 2024

Kanlıca ve Çubuklu arasına sahil yolu yapılacak!

Kanlıca ve Çubuklu arasına sahil yolu yapılacak!

Beykoz Belediyesi, Kanlıca ve Çubuklu arasında sahil yolu hizmete açacak. İlk etapta 1.2 kilometre olacak Kanlıca Çubuklu sahil yolunun tamamlandığında 3 kilometreye kadar ulaşması planlanıyor



Anadolu Yakası'nda Bebek sahili tarzında Boğaz'a kıyısı olan semtlerde geniş yürüme alanları oluşturulacak. Kanlıca ve Çubuklu arasında oluşturulacak sahil yolu ilk etapta 1.2 kilometre olacak. 


Aşiyan'dan Arnavutköy'e uzanan sahil gibi kazıkların üzerinde kurulacak. Kanlıca Çubuklu sahil yolu sadece yayaların kullanımına açık olacak. Beykoz Belediyesi'nin planladığı sahil yolu daha sonra 3 kilometreye kadar ulaşacak. 


Kanlıca Çubuklu sahil yolu 10 metre genişliğinde olacak. Kanlıca Çubuklu sahil yolu kapsamında 2,5 metre genişliğinde de balık tutma iskeleleri de bulunacak. 


Bisiklet yolunun da yer alacağı Kanlıca Çubuklu sahil yolu, kemerli bir yol olarak tasarlanıyor. Yol; kazıkların çakılmasıyla genişletilecek. 


Ayrıca Kanlıca Çubuklu sahil yolu hattı üzerinde geniş bir park da yer alacak. Çevresindeki 220 dönümlük arazi şehir parkı olarak düzenlenecek. 



Geri Dön