27 / 04 / 2024

Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi taşınacak mı?

Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi taşınacak mı?

Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi nereye taşınacak? Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nin çevresinde hangi markalı konut projeleri ve toplu konutlar var? İşte Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi adresi ve haritası...



Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi taşınacak mı?


Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi, Küçükçekmece Halkalı'daki 648 yataklı binasına 2 Mayıs 2011 tarihinde taşındı. Peki, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi taşınacak mı? Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi adres değiştirecek mi? İşte kulislerde konuşulan o iddiaya cevap...



Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi nerede? 


İstanbul'un Avrupa yakasındaki en büyük hastanelerden biri olan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi, Küçükçekmece İlçesi'nin Halkalı Altınşehir bölgesinde Turgut Özal Caddesi üzerinde bulunuyor. 



Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne nasıl gidilir? 


Metrobüs ile herhangi bir metrobüs durağından binilerek Sefaköy metrobüs durağında inildikten sonra 98S, 89A, 89İ ve KÇ2 otobüs hatlarından birini ya da Küçükçekmece metrobüs durağında inildikten sonra KÇ1 otobüs hattını kullanarak hastaneye ulaşmak mümkün.



Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi taşınacak mı?



İETT otobüs hatları: 


98S Bakırköy - Kanuni Sultan Süleyman E.A.H. 

Geçtiği yerler: İncirli, Şirinevler, Kuleli Yenibosna, Sefaköy, Söğütlüçeşme


89İ Aksaray - Kanuni Sultan Süleyman E.A.H.

Geçtiği yerler: Merter, İncirli, Şirinevler, Kuleli Yenibosna, Sefaköy, İnönü Mah.


89A Zeytinburnu Metro - Kanuni Sultan Süleyman E.A.H. 

Geçtiği yerler: İncirli, Şirinevler, Sefaköy E5, Beşyol, Kanarya, Söğütlüçeşme

(Metro ile gelecek olanlar Zeytinburnu Metro İstasyonunda inerek bu hat ile hastaneye ulaşabilir)


HT1 Esenler Metro - Kanuni Sultan Süleyman E.A.H.


141M Mecidiyeköy - Kanuni Sultan Süleyman E.A.H. 


KÇ1 Küçükçekmece Metrobüs - Kanuni Sultan Süleyman E.A.H.

Küçükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Park Onarım Şefliği önünden kalkar.
Geçtiği yerler: Kanarya


142B Büyükçekmece Albatros - Kanuni Sultan Süleyman E.A.H.

Geçtiği yerler: Esenkent, Esenyurt, Tüyap


MK31 Başakşehir Metrokent - Kanuni Sultan Süleyman E.A.H.


Hastaneye yakın geçen otobüs hatları:


76İY Bakırköy – Bizimevler-Ispartakule

36AS Yenibosna Metro – Arnavutköy-Sefaköy



Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi taşınacak mı?



Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nin tarihçesi nedir?


Hastane ilk olarak SSK Sultanahmet Hastanesi Hariciye ve Nisaiye Servisi adıyla 1 Eylül 1952 tarihinde faaliyete geçti. Sultanahmet Hastanesi’nin Hariciye Servisi’nin SSK İstanbul Hastanesi’ne devredilmesinden sonra, Nisaiye ve Doğum Servisi yerinde kalarak 28 Ekim 1959 tarihinden itibaren Bakırköy Doğumevi ve Dispanseri Başhekimliği adı altında bağımsız bir birim olarak 66 yatak kapasitesi ile faaliyetini sürdürdü.


Hastanenin yatak kapasitesi 26 Nisan 1967 tarihinde 200’e, 13 Ekim 1967 tarihinde ise 400’e (300’ü doğum ve 100’ü bebek olmak üzere) çıkarıldı. Kadın Hastalıkları ve Doğum branşında asistan eğitimi 1970’li yıllarda başladı. Eski bina tahliye edilerek yıkıldı, bugün tamamı bitirilen ve hizmet veren ek tesis ilk olarak 31 Ağustos 1975 tarihinde kullanıma açıldı. Poliklinik hizmetleri ek bina inşaatı devam ederken, Poliklinik Hizmetleri “Bakırköy Dispanseri” adı altında başka bir binada ve ayrı bir Başhekimlik olarak faaliyetini sürdürdü.


Bakırköy Dispanseri, 01 Temmuz 1982 tarihinden itibaren yeni yapılan hastane poliklinik binasına taşındı.

Hastanenin yatak sayısı; 28 Ocak 1986 tarihinden itibaren Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı tarafından 800 kadro yatağına çıkarılması uygun görüldü ve hastanenin adı Sosyal Sigortalar Kurumu Yönetim Kurulu tarafından, Sosyal Sigortalar Kurumu Bakırköy Doğumevi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Baştabipliği olarak değiştirildi. Hastane, ek tesisleri ile birlikte 21 Haziran 1986 tarihinde dönemin Başbakanı Turgut Özal tarafından açıldı. Hastane kadro yatağının 464’ü Kadın Doğum yatağı, 336’sı ise Çocuk yatağı olmak üzere toplam 800 yatak ile hizmet vermeye devam etti.


1988 yılında Çocuk Hastalıkları Kliniği’nde İhtisas hakkı verilip Asistan Eğitimi başladı.


Hastane, 19 Şubat 2005 tarihi itibari ile İstanbul Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi olarak Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Hastanede; Kadın Hastalıkları – Doğum, Çocuk Hastalıkları ve Çocuk Cerrahisi branşlarında 533 kadro yatağı ve 526 fiili yatak ile hizmet sunumuna devam ediliyor. 


Hastanede mekan yetersizliği nedeniyle doğum sonundaki hasta yataklarının yerine odiyometri ve I. Düzey Yenidoğan servisi açıldı. Dolayısıyla fiili yatak sayısı 505’e düştü. Hastanenin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları dışında Genel Cerrahi, Dahiliye ve Anestezi-Reanimasyon branşlarında İl Sağlık Müdürlüğü’nün 26 Ekim 2010 tarih ve 16284 sayılı yazısına istinaden eğitim yetkisi verildi.



Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi taşınacak mı?



İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2 Mayıs 2011 yılında Halkalı’da  TOKİ  tarafından yapılan 648 yataklı yeni binaya taşındı. Hastanenin rolü A1 genel dal hastanesi olarak tanımlandı ve bu rolde İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi adı altında hizmet vermeye devam ediyor.



Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nin çevresindeki konut projeleri hangileri?



Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi taşınacak mı?



Halkalı’daki Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nin kuzeyinde TEM otoyolu, Dumankaya Miks; doğusunda Rota 

Office, TOKİ İstanbul, Tema Plaza, Tema İstanbul, Soyak Olimpiyakent; güneyinde TOKİ Jandarma Konutları, Sinpaş Bosphorus City, Terrace Tema ve batısında Küçükçekmece Gölü bulunuyor.



Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi taşınacak mı? 


Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi yönetimi, Emlakkulisi.com’a yaptığı açıklamada kulislerde dolaşan bu iddiayı kesin bir dille yalanladı. Yetkililer, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nin kaldırılması veya taşınmasının kesinlikle söz konusu olmadığını ifade ettiler. 



Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi iletişim!



Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi taşınacak mı?


Adres: Altınşehir, Turgut Özal Cd. No:1 34303 Küçükçekmece / İstanbul


Tel: 0212 404 15 00

       0212 495 59 20


Faks: 0212 571 47 90


Web: www.kanunieah.gov.tr

Web: www.kssh.gov.tr


Geri Dön