28 / 04 / 2024

Kapadokya'da turistler kaya damlı butik oteli seçiyor!

Kapadokya'da turistler kaya damlı butik oteli seçiyor!

Türkiye 'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya 'da turistler, modern oteller yerine butik otellerde ve peri bacalarından dönüştürme pansiyonlarda konaklamayı tercih ediyor



Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz yaptığı açıklamada, bölgeyi ziyaret eden turistlerin, modern oteller yerine peri bacalarından dönüştürme veya kayadan oyma pansiyonları tercih ettiğini söyledi.

Kapadokya bölgesinde peri bacası pansiyonlara ilginin çok fazla olduğunu belirten Durmaz, bu pansiyonlarda her türlü konforun olduğunu, bölgede hizmet veren bu tür pansiyonların ortalama 18 odalı ve 36 yatak kapasiteli olduğunu ifade etti.

Peri bacalarından dönüştürülen ya da 'kaya dam' olarak adlandırılan kayadan oyma konaklama tesislerinin yıldızlı otelleri aratmadığına işaret eden Durmaz, özellikle ABD, Japonya ve İtalya 'dan gelen turistlerin yanı sıra Türk müşterilerin de peri bacası odalarına büyük ilgi gösterdiğini bildirdi.

Durmaz, bu tür konaklama merkezlerinde geceleme fiyatlarının 50 Avrodan başlayıp, 3 bin Avroya kadar yükseldiğini sözlerine ekledi.

MÜZE GİBİ ODALAR VAR

Nevşehir 'in Ürgüp ilçesindeki yaklaşık 200 yıllık eski bir Rum mahallesi olan Karahandere Mahallesindeki eski evlerden dönüştürülmüş butik otelin sahibi Ahmet Küçükyıldız, hem kendi otelindeki, hem de bölgedeki diğer otellerdeki odaların her birinin adeta bir müzeyi andırdığını söyledi. Bu tür butik mekanlara özellikle Kore, Japon, Latin Amerika, Brezilya ve Arjantin 'den gelen turistlerin büyük ilgi duyduğunu dile getiren Küçükyıldız, 'Konaklamak için buraya gelen özellikle Uzak Doğulular, odaya girdikten 15 dakika sonra odadan çıkıp, diğer arkadaşlarına, şaşkınlıkla kendi odalarını gösteriyorlar. Konukların otele ilk gelişlerinde yaklaşık bir saatleri böyle geçiyor' dedi.

Otellerinde sadece 27 odanın bulunduğunu, ancak her bir odanın diğerinden farklı bir mimariye sahip olduğunu ifade eden Küçükyıldız, en çok Japon konukların gelmesi nedeniyle bazı odaları Japon gelenek ve göreneklerine göre dizayn ettiklerini belirtti.

Odaların içinde eskiden kullanılmış şırahane, erzak deposu, hayvan barınağı olarak kullanılmış bölümler olduğunu, restorasyon sırasında buraları da koruyarak restore ettiklerini anlatan Küçükyıldız, son 10 yıldır bölgeyi ziyarete gelen yerli yabancı konukların bu tür mekanlara büyük ilgi gösterdiklerini, yıldızlı oteller yerine bu tür yerleri tercih ettiklerini dile getirdi.

AA


Geri Dön