Turizm

Kapadokya'nın gizli cennetleri!

Yer üstünde olduğu kadar yer altında da çok sayıda kültürel zenginlik barındıran Kapadokya bölgesinde yapılan araştırmalar sonucunda 250 adet yer altı şehrinin varlığı tespit edildi.

Yerli ve yabancı yaklaşık 3 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'nın yer altı şehirleri, eşsiz güzellikleriyle dünyanın sayılı yerlerinden biri olarak göze çarpıyor. Peribacalan ile birlikte masalsı görüntüsü ile dünyanın en büyüleyici atmosferlerinden birine sahip Kapadokya, gizli cenneti yer altı mağaraları ile büyülemeye devam ediyor. Yer üstünde olduğu kadar yer altında da çok sayıda kültürel zenginlik barındıran Kapadokya bölgesinde yapılan araştırmalar sonucunda 250 adet yer altı şehrinin varlığı tespit edilirken, bu yeraltı şehirlerinden bugün ancak Nevşehir'de 6, Kırşehir'de 2 ve Aksaray ilinde 2 olmak üzere toplam 11 'i turistlerin ziyaretine açık. 



TURİST AKINI 


Yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösterdiği Kapadokya'da turizme açık olan yer altı şehirlerine 2013 yılında 2,5 milyonu aşkın turistin ziyaret etti. Derinkuyu, Kaymaklı, Tatlanıl, Özkonak ve Mazı yer altı şehirlerini yaklaşık 1,5 milyon yerli ve yabancı turist gezerken, yer altı şehirlerine en çok ilgi gösterenler ise yerli turistlerin yanında Avrupalı ve Uzak Doğulu turistler oldu. Turistlerin en çok ziyaret ettikleri yer altı şehirleri ise Derinkuyu ve Kaymaklı. 



A Gazete