28 / 04 / 2024

Kapora dolandırıcılarına operasyon: 5 şehirdeki 32 zanlı tutuklandı!

Kapora dolandırıcılarına operasyon: 5 şehirdeki 32 zanlı tutuklandı!

İzmir merkezli 5 şehirde vatandaşların uygun fiyatlı konut arayışlarını fırsata çeviren dolandırıcılar, internetten vermiş oldukları sahte kiralık konut ilanları ile kapora alıp veya telefonda kendilerini avukat ya da icra memuru olarak tanıtıp, 94 kişinin 10 milyon TL'sini dolandırdılar. 



İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetmek, üye olmak, nitelikli dolandırıcılık, pos tefeciliği ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarına karışmış olan kişilere yönelik bir çalışma yaptı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre liderliğini Ö.A.'nın yaptığı, suç örgütü üyelerinin farklı adreslerde kurmuş olduğu çağrı merkezi ofislerinde Türkiye'nin birçok şehrinde, ilk belirlemelere göre 94 kişiyi mağdur eden suç örgütünü çökertmek için düğmeye basıldı.

BU TUZAĞA DİKKAT

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre şebekenin, internet sitelerine vermiş oldukları sahte kiralık konut ilanları ile 'kapora' ücreti ismi altında para alarak veya telefonda kendilerini avukat ya da icra memuru olarak tanıtarak, "İsminize açılmış olan icra davaları var. Sizi uzlaştırma için avukata yönlendiriyorum" diyerek hayali mizansenlerle kandırıp, korkutmuş oldukları kişilerin toplam 10 milyon TL'sini dolandırdıkları belirlendi.

Kapora dolandırıcılarına operasyon: 5 şehirdeki 32 zanlı tutuklandı!

Yine paylaşılan detaylara göre söz konusu şüphelilere yönelik  İzmir  merkezli Bursa, Manisa, Çorum ve Diyarbakır'da belirlenmiş olan adreslere 2 Aralık 2023 tarihinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. 

Aktarılan bilgilere göre özel harekat polisi ve helikopter destekli baskınlarda toplamda 69 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin konutlarında yapılan aramalarda; 1'i kurusıkı 2 tabanca, 199 mermi, 21 fişek, 879 gram skunk, 9,5 gram bonzai, 896 sentetik hap, bir miktar metamfetamin, 5 uyuşturucu kullanma düzeneği, 1 hassas terazi, uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilmiş olan 22 ayar 4 altın bilezik, 90 bin TL, 1 para sayma makinesi, 10 pos cihazı ele geçirildi.

Şüphelilerden 15 tanesi polisteki işlemlerinin ardından salıverildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmiş olan  diğer şüphelilerden 32'si tutuklanırken, 22 tanesi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

TOKİ  Ankara  projesi için düğmeye bastı! 1.012 konutluk yeni proje geliyor!

MHR GYO'dan Ataşehir'e yeni proje!

Depremde bu binaların hangisi yıkılır, hangisi yıkılmaz?


Geri Dön