Altın & Gümüş

Kara kara düşünen altın yatırımcısına son dakika müjdesi! Altın işte o gün yükselecek! Altını olanlar hemen bakın!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan altın fiyatları 11 ayın en düşük seviyesinde tutunmaya devam ediyor. Peki altın fiyatları ne zaman yükselecek? İşte konu ile ilgili son dakika detayları...Altına yatırım yapan yatırımcılar fiyatları ne zaman yükseleceğini de merak ediyor ve araştırıyor

Son 5 haftadır negatif bir seyir izleyen altın fiyatları yatırımcısını üzmeye devam ediyor. Altına yatırım yapan yatırımcılar fiyatları ne zaman yükseleceğini de merak ediyor ve araştırıyor. 

Peki altın fiyatları ne zaman yükselecek? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Milliyet'te yer alan habere göre, Rusya ile Ukrayna savaşının jeopolitik riskleri körüklemesiyle beraber güvenli liman olan görülen altına yatırım artmış ve ons altın fiyatı geçtiğimiz mart ayında 2 bin doların üzerini görmüştü. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, 2022'nin Nisan ayı itibarıyla ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımını hızlandırması, Rusya ile Ukrayna savaşının piyasalar üzerindeki etkisinin azalmasıyla beraber ons altın fiyatları da düşmeye başladı.

ALTIN 2.5 AYDA YÜZDE 10 GERİLEDİ 

Açıklanan resmi rakamlara göre, Nisan ayında 1900 doların üzerini gören ons altın geçtiğimiz hafta 1700 dolar olan kritik eşiğin altına sarktı. Ons altın fiyatı 2.5 aylık zaman diliminde yüzde 10’dan fazla düşüş gösterdi.

BU SEYİYEYE DİKKAT!

Açıklanan detaylara göre, ons altında 1700 dolar pivot seviye hayati öneme sahip. Fiyat geçtiğimiz hafta kritik eşiğin altına sarksa da burada kalıcı olamadı.  Ons altında aşağı yönlü seyrin sürmesi için 1700 doların altına günlük kapanışın gerçekleşmesi gerekli.

Yine diğer bir taraftan gram altın fiyatı yatırımcısına son 5 hafta boyunca kaybettirdi. Geçtiğimiz ayın ortasında 1040 lira seviyesine kadar yükselen gram altın bu tarihten itibaren düşmeye başladı. 5 haftalık sürede gram altında değer kaybı yüzde 10’ları buldu.

GRAM ALTINDA FIRSAT

Yine diğer bir taraftan analistler gram altında 950 TL ve 900 TL aralığını alım fırsatı şeklinde öne çıkardı. Yine aktarılan detaylara göre, 1.000 TL'nin üzeri ise potansiyel satım bölgeleri şeklinde ön plana çıkıyor. 

ALTIN FİYATLARI NE ZAMAN YÜKSELECEK?

Altın yatırımcıları gündemden düşmeyen altın fiyatlarının ne zaman yükseleceğini merak ediyor ve araştırıyor. 

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırmaya başlamasıyla birlikte baskı altında kalan altın fiyatları geçtiğimiz 5 haftadır negatif bir seyir izliyordu. Geçtiğimiz hafta ABD’de enflasyonun rekor kırması sonrası bu ay sonunda yapılacak olan ve merakla beklenen Fed toplantısında politika faizinin 100 baz puan artırılması ihtimali kuvvetlendi.   
 

Fed’in 75 baz puanlık faiz artışına kesin gözüyle bakılırken, 100 baz puanlık bir artış da bekleniyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, eğer Fed faizleri beklentilerin altına artırırsa bu durumda altın fiyatları da yükselmeye başlayacak. 

Her tavsiyesi tutan İslam Memiş'ten bomba tahmin! "Bozdurmayın" deyip yeni yol haritasını çizdi

Altın fiyatlarında son dakika! Kapalı Çarşı'da iniş çıkış devam ediyor! İşte 19 Temmuz altın fiyatları!

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın ve gümüş düştü diyenler yanılyor dedi! Böyle oltalara düşmeyin