28 / 04 / 2024

Karaalioğlu Parkı Kent Müzesi'nin inşaat çalışmaları yüzde 70 tamamlandı!

Karaalioğlu Parkı Kent Müzesi'nin inşaat çalışmaları yüzde 70 tamamlandı!

Antalya’ya yeni müzeler kompleksi kazandıracak Büyükşehir Belediyesi Karaalioğlu Parkı Kent Müzesi Projesi’nin inşaat çalışmaları yüzde 70 oranında tamamlandı proje 2 bin 700 metrekarelik alan üzerine yayılıyor...




İhalede belirlenen iş süresi içinde çalışmaların devam ettiği Karaalioğlu Parkı Kent Müzesi Projesi’nde binanın dış kaplamaları, elektrik tesisatı, klima sistemi tamamlandı. Çalışmaların hızla devam ettiği inşaatta iç boya, zemin kaplamaları, parke, soğuk zeminler gibi ince işler ise devam ediyor. Yüzde 70’i bitirilen proje tamamlandığında Antalya’ya yeni bir kültür merkezi kazandırılacak.


MÜZE VE SERGİ SALONU


Karaalioğlu Parkı Kent Müzesi Projesi, 2 katlı olacak. Toplam 2 bin 700 metrekare alanı kapsayan projede, 165 kişilik hareketli döşeme sistemine sahip çok amaçlı konferans salonu bulunacak. Bu hareketli zemin sayesinde etkinliğe göre zemin şekillendirilebilecek. Projede 420 metrekarelik alana sahip müze ve sergi salonu, zemin katta kafeterya ve alt katta ise restoran yer alıyor.


ÖRNEK YAPI


Akdeniz’in alabildiğine algılanabildiği, Antalya’nın en gözde noktalarından birinde bulunan alana yapılan inşaat, gerek yapım tekniğiyle, gerek dekorasyonuyla bulunduğu alana yakışır niteliklerde tasarlandı. Antalya’nın sosyal kültürel mekanlara olan ihtiyacına katkıda bulunacak olan proje, içeriği ile de örnek bir yapı olacak.


KURS MERKEZLERİ OLACAK


Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun uygun bulduğu proje, Kent Müzesi’yle bütünleşik olarak hizmet verecek. Komplekste düğün ve evlilik ritüellerine ilişkin sürekli ve geçici sergiler yapılacak. Ayrıca evliliğe hazırlık kursları düzenlenecek. Anne-baba okulları şeklinde çocuk gelişimine yönelik kurslar gerçekleştirilecek. Çocuklara yönelik tiyatro çalışmaları ve sanatsal etkinlikler de yapılacak. 


Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön