28 / 04 / 2024

Karabük'te sosyal konut ve millet bahçesi yatırımları hız kesmiyor!

Karabük'te sosyal konut ve millet bahçesi yatırımları hız kesmiyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Karabük'e toplam büyüklüğü 300 bin metrekare olan 4 millet bahçesi yapılacağına ve 50 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında da 314 konutu şehre kazandıracaklarına dikkat çekti.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Karabük'e toplam büyüklüğü 300 bin metrekare olan 4 millet bahçesi yapılacağına dikkat çekti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bir dizi temaslarda bulunmak üzere Karabük'e giden Murat Kurum, ilk olarak Valiliği ziyaret etti.

Murat Kurum'u, Valilik önünde Vali Vekili Muhittin Gürel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş, AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz ve diğer protokol üyeleri karşıladı.

Valilik şeref defterini imzalayan Kurum, makama geçti ve Gürel'den çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Valilik Toplantı Salonu'nda İl Değerlendirme Toplantısı'na katılım gösteren Kurum, daha sonrabasın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalar yaptı. 

Karabük te sosyal konut ve millet bahçesi yatırımları hız kesmiyor!

- "Karabük'e 11,5 milyar liralık yatırım yaptık"

Kurum, Karabük'e bugüne kadar verdikleri bütün sözleri tutmaktan duydukları memnuniyete değinerek, bundan önceki ziyaretlerde şehir için önemli projelerin yapılması talimatını verdikleri pek çok tesisin vatandaşın hizmetine açıldığını belirtti.

Bugüne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Karabük'e 11,5 milyar TL'lik yatırım yaptıklarının altını çizen Kurum, bu yatırımın da yaklaşık 3 milyar TL'sinin çevre ve şehircilik alanında olduğunu belirtti.

Kurum, sosyal konut, iş alanları, altyapı yatırımlarının yapılması gibi pek çok adım attıklarını, atmayı da sürdürdüklerine vurgu yaparak, kentin, kentsel dönüşüm alanında öncelikleri arasında olduğunu belirtti. 

Bu kapsamda kentteki riskli yapıların dönüşümü için belediyeyle ortak proje sürdürdüklerini dile getiren Kurum, bu çerçevede kent genelinde pek çok projeyi yerinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Karabük te sosyal konut ve millet bahçesi yatırımları hız kesmiyor!

- "Sosyal konut projelerimize devam edeceğiz"

Bu alanda yapılanlardan değinen Kurum, 100 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Belen Mahallesi'nde 1144 konutu tamamlayarak vatandaşlara teslim ettiklerinin altını çizdi. Kurum, 50 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında da 314 konutu şehre kazandıracaklarına dikkat çekerek şunları söyledi:

"İl genelinde 1025 bağımsız bölümü riskli olarak belirledik ve 1023 bağımsız bölümün de yıkımını gerçekleştirdik. Bu anlamda da vatandaşlarımıza kira, taşınma yardımı, kamulaştırma yardımı gibi birçok desteği de verdik. Vermeye de devam ediyoruz. İl ve ilçelerin konut ihtiyaçlarını giderebilmek amacıyla da sosyal konut projelerimize devam edeceğiz. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklayacağı proje çerçevesinde 2022 yılında sosyal konut projemize kaldığımız yerden devam edeceğiz."

Bakan Kurum, bir taraftan kentsel dönüşüm ve konut ihtiyaçlarını karşılarken, bir taraftan da şehirdeki yeşil alan miktarını yükseltecek adımlar attıklarına dikkat çekerek, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu kapsamda şehrimize toplam büyüklüğü 300 bin metrekare olan 4 millet bahçesini yapıyoruz. Karabük merkezde meydan olarak bildiğimiz KARDEMİR'e mülkiyeti ait, belediyemize tahsisli alanlar, yine KARDEMİR mülkiyetindeki alanlar, adliye binamızın olduğu yaklaşık 70 bin metrekarelik şehrin merkezinde, yürüme mesafesinde tüm vatandaşlarımızın, hemşerilerimizim ulaşacağı alanımız var. Burayı millet bahçesine çeviriyoruz. Haziran ayına kadar projemizi tamamlayacağız. Şehre kimlik, kültür katacak bu projeyi bu yıl içerisinde inşaatına başlamak ve 2023 yılında tamamlayacak şekilde çalışmalarımızı yapıyoruz."

Safranbolu ilçesinde de bir millet bahçesi inşa edeceklerini belirten Kurum, şunları kaydetti:

"Bulak Kanyonu'nda yaklaşık 180 bin metrekare büyüklüğünde, vatandaşlarımızın, turistlerimizin uğrak yeri olan alanı, tarihi yapısına uygun, sit alanlarının, ağaçların korunduğu, vatandaşların o tarihin içinde yürüyebileceği millet bahçesini de Safranbolu'ya kazandıracağız.

Nevşehir'de konut yatırımları tam gaz!


Geri Dön