28 / 04 / 2024

Karabük'te yangın söndürme tatbikatı yapıldı!

Karabük'te yangın söndürme tatbikatı yapıldı!

Karabük'te yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Karabük Orman İşletme Müdürlüğünce gerçekleştirilen ve arazözlerle yangın söndürme helikopterinin de katıldığı tatbikat, gerçeği aratmadı. Etkinlik, Hamzalar köyünde bulunan odun deposunda yapıldı.



Karabük Orman İşletme Müdürlüğünce düzenlenen tatbikata arazözlerin yanı sıra yangın söndürme helikopteri de katıldı


Hamzalar köyünde bulunan odun deposunda yapılan tatbikatta ilk olarak belirlenen bölge kontrollü olarak ateşe verildi.


Orman İşletme Bölge Müdüdürlüğüne bağlı 193 personelin arazözlerle müdahale ettiği yangına helikopter de havadan su bırakarak destek verdi.


Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabük'ün orman yangınları bakımın bölgenin en hassas yeri olduğunu söyledi. 


Karabük'ün orman zenginliği konusunda Türkiye'nin önemli illeri arasında olduğunu belirten Beşel, "Ülkemizde ve bölgemizde yangınsız bir sezon diliyoruz. Helikopterimiz bugün itibariyle göreve başladı. Bölgemizin yüzde 64'e tekabül eden bir orman alanı var. Karabük'ün ise yüzde 73'ü ormanlarla kaplıdır. Bu oran ülkemizin ortalamalarının çok üzerinde. Ormanlarımızı koruma anlamında helikopterimiz hizmet verecek. Karabük hassaslık bakımından 2. derece bir yerdir. Vatandaşlarımızın dikkatli olmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı. 


AA


Geri Dön