Dış Piyasalar

Karadağ, gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Adriyatik Denizi'ne kıyısı olan Karadağ'ın gayrimenkul piyasasının yazlık ev yatırımcıları ve bölgeye taşınmak isteyen uluslararası alıcıların talebiyle canlandıKaradağ'da şirket kurulumu, yatırım danışmanlığı, oturum ve gayrimenkul alım, satımı gibi hizmetler sağlayan Karadağ Group Kurucusu Çınar Şahin, Türk yatırımcının rotasını bu ülkeye çevirdiğini ifade etti

Adriyatik Denizi'ne kıyısı olan Karadağ'ın gayrimenkul piyasasının yazlık ev yatırımcıları ve bölgeye taşınmak isteyen uluslararası alıcıların talebiyle canlandı.

Karadağ'da şirket kurulumu, yatırım danışmanlığı, oturum ve gayrimenkul alım, satımı gibi hizmetler sağlayan Karadağ Group Kurucusu Çınar Şahin, Türk yatırımcının rotasını bu ülkeye çevirdiğini ifade etti. 

Karadağ'ı gayrimenkul yatırımcılarının da tercih ettiği bir destinasyon haline geldiğini belirten Şahin, "İstikrarlı ekonomisi ve stratejik konumu sayesinde ülkenin emlak pazarının gelecekte daha da büyüyeceğini öngörüyoruz" dedi.

 İşte detaylar...
 

Gayrimenkul piyasasının yazlık ev yatırımcıları ve bölgeye taşınmak isteyen uluslararası alıcıların talebiyle canlandığını kaydeden Şahin, ülkenin 295 kilometrelik sahil şeridi, Karadağ'ı sadece turistlerin değil, aynı zamanda gayrimenkul yatırımcılarının da tercih ettiği bir destinasyon haline getirdiğini belirtti.

2023 YILI GAYRİMENKUL YATIRIMI İÇİN EN UYGUN ZAMAN

Ülkenin gayrimenkul piyasasını değerlendirerek yatırımcılar için avantajlarının altını çizen Şahin, 2023 yılının Karadağ'da emlak yatırımı yapmak için en uygun zaman dilimlerinden biri olduğunu söyledi.

Ülkenin ekonomik ve sosyal kolaylıkları hakkında detaylara değinen Şahin,  "Ayrıca gayrimenkul fiyatlarının İspanya, İtalya gibi diğer Akdeniz destinasyonlarına kıyasla nispeten uygun olması, daha düşük giriş maliyetle uzun vadede yüksek getiri arayan yatırımcılar için bölgeyi cazip bir seçenek haline getiriyor" dedi.

HÜKÜMETTEN ULUSLARARASI GAYRİMENKUL YATIRIMCILARINA TEŞVİK

Karadağ hükümetinin, uluslararası gayrimenkul yatırımcıları teşvik ederek bu ilgiyi desteklediğini aktaran Şahin, Karadağ hükümetinin, emlak piyasasını iyileştirmek adına yatırımları teşvik eden politikalar uyguladığı bilgisini verdi.

Tüm yabancı yatırımcıların, yerel yatırımcılarla aynı devlet teşviklerinden yararlanabildiğini söyleyen Şahin, bu durumun yatırımcıların pazara girmesini kolaylaştırdığını belirtti.

Ayrıca, hükümetin uluslararası yatırımcılara mülk haklarını güvence altına alan destekler sunduğunu söyleyen Şahin, "Gerekli şartların yerine getirilmesi halinde de yabancılara oturum izni dahi veriyor. Ayrıca bölgenin ekonomik koşullarından yararlanmak için şirket kurmak isteyenlere de birçok avantaj sunuyor" diye ifade etti.

TÜRK YATIRIMCILARDAN YOĞUN TALEP

6 yıldır Karadağ'da, son 1 yıldır da İzmir'deki muhasebe ve emlak ofisleri ile Türkiye'deki yatırımcılara Karadağ'da gayrimenkul satışını kolaylaştırarak yerel pazarın avantajlarından faydalanmalarını sağladıklarını aktaran Şahin, “Karadağ'da şirket kurulumu, yatırım danışmanlığı, oturum ve gayrimenkul alım - satımı gibi hizmetler sunuyoruz. Şu anda Karadağ ve Türkiye'deki 5 ofisimizde toplam 25 çalışanımız ve bin 600'den fazla müşterimiz var" dedi.

Türk yatırımcılara Karadağ'da gayrimenkul satışı yaparak yerel pazarın avantajlarından yararlanmalarını tavsiyesinde bulunan Şahin, Karadağ'ın hem tatil hem de yatırım için kusursuz bir ülke olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'deki yatırımcılara burada kendilerine uygun bir gayrimenkul bulmaları için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Araç alım-satımında ek vergiyi kim öder? Ek MTV'de tüm ayrıntılar belli oldu!

Belediye konut imarlı arsa satacak! KDV'den muaf imarlı arsayı kaçırmayın!

Deprem, pandemi ve tatil maliyetleri yazlık talebini katladı: Sayfiyelerde altın çağ!