Kent Haberleri

Karadeniz gazını bekleyenler müjde! Bakan tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, iştirak ettiği televizyon programında, Karadeniz gazı ile aiakalaı son gelişmeleri paylaştı. Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve enerji sektörüne dair "Karadeniz gazı, 35 sene zamanla tüm konutların doğalgazını karşılayacak" dediTabi yeni keşifler oldukça şüphesiz bu miktarlar ve zamanlar yükselecek

15-20 senelik gereksinimizi karşılayacak bir büyüklükte, sadece Karadeniz Sakarya gaz alanı. Tabi yeni keşifler oldukça şüphesiz bu miktarlar ve zamanlar yükselecek. 20 Nisan'da Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gazı Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ne getirmiş olacağız, arkasından de 1-2 hafta içerisinde burada kalibrasyon ve proseslerle alakalı bazı kontrollerimiz var, mayıs ayından itibaren da fiilen artık ocaklarımızda kullanılır durumda olacak. 20 Nisan'da inşallah Cumhurbaşkanımız insanların büyük bir bölümünü mutlu edecek bir müjdeyi de paylaşmış olacak" dedi.

'KOK KÖMÜR İÇİN 200 MİLYON DOLARLIK YATIRIM'

Bakan Dönmez, kömür camiasındaki çalışmalarla alakalı, "Kömür yatırımları hususunda ise bir kok kömürü fabrikası kurma noktasında çalışmalarımız sürüyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu ve buradaki yerel aktörlerle böyle bir yatırımı planlıyoruz. Yaklaşık 150-200 milyon dolarlık bir yatırım olacak. Yine 500 kişilik istihdam hakkımız olacak. Bu yatırımı Zonguldak'ta ön görüyoruz. Kendi kömürümüzü koklaştıracağız" diye konuştu.

Karadeniz gazını bekleyenler müjde! Bakan tarih verdi

Bakan Dönmez, petrolde de çalışmalarının sürdüğüne dikkat çekerek, "Bu sene amacımız, Cumhuriyet'in 100'üncü senesinde, artık günlük 100 bin varil imalata yükselmek. Şimdi Gabar Dağı'nda yeni bir keşif hedefli sondaja devam ediyoruz. Herhalde bu ayın bitimine doğru oradan bir haber alabiliriz. İyi haber gelebilir. Bizim petrolde şöyle bir söylem var tabi; petrol matkabın ucunda. Şimdi matkabı döndürüyoruz, inşallah bulduğumuzda halkımızla da paylaşacağız. Yani ilk bilgiler, sismik veriler bağlamında bakıldığında Esma Çevik'e göre 150 milyon varil olacak şekilde açıkladık. Fakat çok daha fazla olacağını değerlendiriyor arkadaşlarımız" dedi.

'AKKUYU'YA İLK NÜKLEER YAKIT 27 NİSAN'DA GELECEK'

Ayrıca Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne (NGS) 1 hafta sonra ilk taze nükleer yakıt verileceğini söyleyen Dönmez, "Akkuyu NGS'ye ilk taze nükleer yakıt 27 Nisan'da verilecek. O nükleer yakıt belirlenen yere geldikten sonra, o bölge bir nükleer tesis ününü elde etmiş oluyor. Nükleer yakıt gelmesinin akabinden işletmeye alma, devreye alma testleri yapılacak. Arkasında de 1 sene sonra elektrik üretimi yapılacak. Nükleer güç santralinin inşası bittiğinde elektrik gereksiniminin yüzde 10'u karşılanacak" dedi. 

Bakan Kirişci açıkladı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin.. Para yatmış olabilir

Eriğin fiyatı cep yakıyor! Eriğin fiyatı ne zaman ucuzlayacak?

Migros'tan Ramazan bombardımanı! Ayçiçek yağında fiyatlar yeri serildi