27 / 04 / 2024

Karadeniz'e hızlı tren müjdesi: Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Treni ile Ankara-Samsun arası 2 saat 45 dakikaya düşecek!

Karadeniz'e hızlı tren müjdesi: Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Treni ile Ankara-Samsun arası 2 saat 45 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştıracaklarına dikkat çekti ve Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun'da Karayolları 7. Bölge Müdürlüğünde bir basın toplantısı gerçekleştirdi ve önemli açıklamalarda bulundu. 

Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı tren ağını tüm Türkiye'de daha da yaygın hale getireceklerine dikkat çekti. 

Uraloğlu, söz konusu açıklamasında Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Eskişehir-İstanbul ve Konya-Karaman hatlarının ardından en son Ankara-Sivas hızlı tren hattını açtıklarının da altını çizdi. 

Karadeniz e hızlı tren müjdesi: Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Treni ile Ankara-Samsun arası 2 saat 45 dakikaya düşecek!

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, "Şimdi hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız. Kırıkkale-Çorum-Samsun hızlı tren hattı ile önce Kırıkkale'den Çorum'a sonra da Samsun'a hızlı tren getireceğiz" açıklamasında bulundu. 

Projenin tamamlanmasının ardından Ankara-Samsun arası kara yoluyla 7 saat olan seyahat süresinin 2 saat 45 dakikaya düşeceğini belirten Uraloğlu, 509 kilometre uzunluğundaki Samsun-Sarp Demiryolu projesinin de gündemlerinde olduğunu, bu sene içinde onun da proje çalışmalarına başlanacağını belirtti. 

Karadeniz Sahil Yolu'nun, bölünmüş yol şeklinde hizmete sunulmasının ardından hızla gelişmeye başlayan Samsun'un, gerek şehir içinde, gerekse transit ulaşımda trafik yoğunluğunun her geçen gün artan bir cazibe merkezi olduğunu dile getiren Uraloğlu, "Bu sebeple Samsun'un büyüme hızına ve artan trafik yoğunluğuna bağlı olarak yeni projeler üretiyor, dev yatırımlara imza atıyoruz. 2002'den bu yana Samsun'un ulaşım ve iletişim altyapısı için yaklaşık 73 milyar 391 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. 120 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 313 kilometreye, 119 kilometre olan bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu ise 375 kilometreye ulaştırdık" ifadelerini kullandı. 

Karadeniz e hızlı tren müjdesi: Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Treni ile Ankara-Samsun arası 2 saat 45 dakikaya düşecek!

Bunların yanı sıra, Samsun başta olacak şekilde Karadeniz Bölgesi'nin sağlık alanındaki ihtiyaç duyduğu 1103 yataklı Samsun Şehir Hastanesi'nin yapımı ile bağlantı yollarının yapımını da aynı anda sürdürdüklerini dile getiren Bakan Uraloğlu, Çarşamba Havalimanı'nda büyük değişiklikler yapacaklarını ve yeni terminal binası projesi hazırladıklarını aktardı. 

Uraloğlu, söz konusu açıklamasında "Yeni projemiz doğrultusunda, yeni iç hatlar terminal binasını 23 bin 463 metrekare alanda inşa edeceğiz ve mevcut terminal binasını dış hatlar terminal binası şeklinde düzenleyeceğiz. 17 bin 184 metrekare ilave ile apron sahasını genişleteceğiz. Proje çerçevesinde 4 bin 658 metrekare alanda yeni güç merkezi binası, 847 araç kapasiteli otopark inşa edeceğiz. Bağlantı yollarıyla birlikte yaklaşık 2 milyar TL'lik yapım maliyeti olan bu projenin ihalesini bir an önce yapacağız" bilgilerini verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye zam sinyali: 10 bin TL yeterli değil, hak ettikleri parayı vereceğiz!

Renault'dan çok özel ödeme sistemi! Aylık 29 bin 665 TL taksitle 0 otomobil sahibi yapacak!

BİM 1 Mart-8 Mart 2024 aktüel ürünler kataloğu belli oldu! Türk Kahve Makinesi 899 TL, Mini Fırın 1.099 TL!


Geri Dön