Karagöl Tabiat Parkı'nı yılda yaklaşık 25 bin kişi ziyaret ediyor!
Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut: "Karagöl'ü yılda yaklaşık 25 bin kişi ziyaret ediyor. Karagöl Tabiat Parkı Türkiye'de önemli turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor"
Artvin'in Borçka ilçesinde bulunan ve her mevsim doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini büyüleyen Karagöl, özellikle renk cümbüşünün yaşandığı sonbaharda ziyaretçi akınına uğruyor
Artvin'in Borçka ilçesi sınırlarında yer alan Karagöl, sonbahardaki renk cümbüşüyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor.
Karçal Dağı'ndaki Aralık Yaylası eteğinde bulunan ve 19. yüzyılın başlarında heyelan sonucu Aralık Deresi'nin önünün kapanmasıyla oluşan Karagöl, Borçka ilçe merkezine 27 kilometre mesafede bulunuyor.
Her mevsim ziyaretçilerinin ilgisini çeken Karagöl Tabiat Parkı'nda, zirvelerden doğup denize dökülen akarsuların çevresindeki ağaçların yapraklarının sarıdan kızıla kadar farklı tonlara bürünmesi ve kayaları örtü gibi saran yosunlar güzel görüntüler ortaya çıkarıyor. Bu yıl sonbaharın renkleriyle yörede dağların zirvesine erken düşen karın oluşturduğu beyaz örtü fotoğraf tutkunlarının kadrajlarını süslüyor.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karagöl Tabiat Parkı'nın, sonbaharın hakim kıldığı sarı ve kızıl renkler sayesinde renk cümbüşü sergilediğini belirtti.
Karagöl'e yılda yaklaşık 25 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Bulut, "Tabiat Parkı Uzun Devreli Gelişim Planı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bu yıl tamamlandı. Camili yol ayrımından göle kadar olan yolun yapımı tamamlandı ve giriş ünitesi yapıldı. Göl kenarında mevcut betonarme bina yıkıldı. Yerine tabiat parkına uygun ahşap bina yapımı ise sürüyor. Göl kenarında günübirlik ziyaretçiler için oturma yerleri de inşa edildi" dedi.
- "Gölü kış turizmine açma projemiz var"
Bulut, 2013 yılı bitmeden alana ait halihazır harita yapım ve imar planı için ihaleye çıkılacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:
"2014 yılında imar planı kapsamında Karagöl Tabiat Parkı içine bungalov evler, yürüyüş parkurları, ziyaretçi merkezi ve spor kompleksi yapılacak ve ziyaretçiler Karagöl'den daha iyi faydalanabilecek. Böylece bu alana kışın da ziyaretçi akını artarak devam edecek. Borçka Karagöl, kamp turizmi için de ideal bir yer olacak."
Karagöl'ün, Artvin Yöresel Kalkınma ve Hizmet Vakfı tarafından işletildiğini anımsatan Bulut, "Gölü kış turizmine açma projemiz de var. Her geçen yıl göle turizm amaçlı yatırımlar yapılıyor. Bu hizmetlerle Karagöl Tabiat Parkı Türkiye'de önemli turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Aralık Deresi'nin taşıdığı alüvyonlar gölün dolmasına neden olduğu için DSİ tarafından dere ıslah çalışması yapılacak" diye konuştu.
Karagöl'ü ziyaret eden Öznur Bülbül ise her yıl Karagöl Tabiat Parkı'na geldiğini belirterek, "Özellikle sarı ve kırmızı tonların en belirgin olduğu aylarda burayı ziyaret etmekten çok büyük mutluluk duyuyorum. Herkese özellikle sonbaharda Karagöl'ü görmelerini tavsiye ediyorum" dedi.
AA