Turizm

Karaköy İstanbul'un turizm yıldızı oluyor!

Türkiye'nin dünyanın en önemli destinasyonları arasına girmeye başlaması turizm yatırımlarını da canlandırdı. Birçok işadamı hem prestij hem de yüksek kârlılık sebebiyle turizm projelerine yatırım yapıyor.


Türkiye'nin dünyanın en önemli destinasyonları arasına girmeye başlaması turizm yatırımlarını da canlandırdı. Birçok işadamı hem prestij hem de yüksek kârlılık sebebiyle turizm projelerine yatırım yapıyor. Güney'de oteller, her şeyi içinde barındıran, yüksek yatak sayısına sahip, kompleks bir yapıyla inşa edilirken, İstanbul gibi tarihi, iş ve sosyal hayatı birbirine harmanlamış şehirler ise daha butik ve hayatımızın ortasında konuşlanmaya başlayan bir sistemde ilerliyor. 


İstanbul'da da turizm yatırımları denildiğinde son dönemde en çok Karaköy'ün yıldızı parlıyor. 

19'uncu yüzyılda bankacılık bölgesi olan Karaköy, şimdilerde turizm ve eğlencenin çekim merkezi haline gelmiş durumda. 


İş dünyasının önemli isimleri de buradaki eski tarihi hanları restore ederek turizm yatırımları yapıyor. 

Bölge lüks restoranlar ve sanat galerileriyle de adından söz ettiriyor. 


Bankalar Caddesi'nden Rıhtım Caddesi ve Kılıç Ali Paşa Camisi'ne kadar devam eden bölgedeki otel yatırımlarının değeri Galatoport hariç 1 milyar TL'yi aştı. Aralarında Doğuş, Torunlar. Koçak Group, Seba Holding, Polimeks'in de bulunduğu birçok yatırımcı Karaköy'ü İstanbul'un "turizm yıldızı" haline getirecek projelere imza atıyor. "Neden bu kadar otel açılıyor" sorusunun cevabı ise sayısal verilerde yatıyor. 

2013 yılında İstanbul'a gelen yabancı turist sayısı 10 milyon 474 bin 867. Toplam yabancı turist sayısının yüzde 40'ını İstanbul'a gelenler oluşturuyor. 


Şehre gelen turistlerin yüzde 11.3'ü Alman. Yüzde 5.5'i Rus, 4.8'i Amerikalı, 4.6'sı Fransız, 4.4'ü de İngiliz. İstanbul'da toplam 449 turizm belgeli işletmenin yatak sayısı 85 bini geçmiş durumda. 

Turizm belgeli işletmeler dışında, belediye belgelilerin yatak sayısı da 70 binlerde. Hali hazırda yatırım belgesi alıp, inşaatı devam eden projelerin yatak kapasitesi ise 48 bin 790. Karaköy'de hostel ve pansiyonları da dahil ettiğimizde yatak kapasitesi bin 500'e ulaşmış durumda. 



Ticari Hayat