30 / 04 / 2024

Karaköy'deki metruk binada yangın çıktı!

Karaköy'deki metruk binada yangın çıktı!

Karaköy'de birkaç tahtanın ayakta tuttuğu ahşap bina, çıkan yangınla tam harabe oldu. Vatandaş, zor ayakta duran binanın yanından geçmeye korkuyor



Yıllardır kullanılmayan, sahiplerinin terk ettiği metruk binaların yarattığı tehlike sürüyor. Kentin hemen her bölgesinde tinerci yuvasına dönüşen harabe binaların çevreyi tehdit ettiği için sık sık HT İstanbul sayfalarında gündeme getirdik. Bu binalara bir örnek de Karaköy'den geldi. Kemeraltı Caddesi Vekilharç sokak içindeki 5 katlı metruk bir binada dün sabah saatlerinde belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Binanın dördüncü katında başlayan yangın, olay yerine gelen itfaiye ekiplerince söndürüldü. Harabe binanın yakınlarında oturan vatandaşlar, alevleri görünce can havliyle kendilerini evlerinden dışarıya attı.

Aynı zamanda bir çöplük
Yangını, uzun süredir burayı mesken tutan tinercilerin çıkarttığı tahmin ediliyor. Çevre sakinleri, yanan binanın yıllardır büyük tehlike saçtığını belirterek isyan ediyor. Tramway yoluna paralel bulunan bina, bölge sakinlerinin korkulu rüyası durumunda. Duvarları boydan boya yarılan ve ahşapları sökülen bina, birkaç tahta parçasına dayanarak ayakta durabiliyor. Her an yıkılacak görüntüsü vere bina için yetkililerin hiçbir çalışma yapmaması vatandaşları çileden çıkartıyor. Aynı zamanda çöplük olarak kullanılan izbe binadan gelen kokular da çevreyi rahatsız ediyor. Mahalleli, "Yanından geçmeye korkuyoruz. Bir gün ansızın yıkılacak ve canlar yanacak" diyerek yetkilileri göreve çağırıyor.
Mustafa GÖKKILIÇ/Gazete Habertürk


Geri Dön